Galatasaray'da büyük operasyon

Galatasaray'da büyük operasyon
Süper Lig'in son haftasına şampiyonluk yarışında avantajlı giren Galatasaray, yeni sezon için transfer çalışmalarına da başladı. Sarı-Kırmızılılar'da takımdan ayrılacak isimler de netleşti.

Ryan Donk’un takımda tutulmasını isteyen CimBom’un teknik patronu, lig biter bitmez Nagatomo ve Denayer’in de kulüpleriyle resmi temasların kurulmasını bekliyor.

Mevcut yönetim göreve devam edecekmiş gibi transfer planlamasını yapan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, öncelikle takım içindeki oyuncularla ilgili karar veriyor. Tecrübeli hoca bu sezonki başarıda pay sahibi olan 3 ismin mutlaka tutulmasını istiyor. Sözleşmesi sona erecek Ryan Donk’un takımda kalması için rapor veren Terim, kiralık oyuncular Nagatomo ve Denayer konusunda da vakit kaybetmeden harekete geçilmesini istiyor. Yarım sezonluğuna İnter’ten kiralanan Japon sol bekin bonservisi İtalyan kulübünden alınacak. Denayer ise şartların oluşması halinde Manchester City’den tekrar kiralanacak.

YOLCULAR DA BELLİ

Seçim atmosferinin transfer çalışmalarını aksatmamasını isteyen Fatih Terim, gidecekler konusunda da ön raporu hazırladı. İşte o isimler: Tolga Ciğerci,Yasin Öztekin,Ahmet Çalık,Carrasso,Latovlevici,Hakan Balta,Koray Günter,Tarık Çamdal

AHMED MUSA'YI CSKA KAPIYOR 

Devre arasında Galatasaray’ın ciddi şekilde gündemine gelen ve yeni sezon için de Fatih Terim’in listesinde olacağı konuşulan Ahmed Musa için CSK Moskova elini çabuk tutuyor. Ocak ayında başarılı forveti Leicester City’den kiralayan Ruslar, 25 yaşındaki oyuncunun bonservisini almak için harekete geçti. CSKA Moskova Sportif Direktörü Roman Babaev, “Kalmasını çok istiyoruz. Tekrar kiralamayacaklardır ancak biz Ahmed Musa’yı tutmak için her şeyi yapacağız” dedi.

BİR YEŞİL BURUN'LU DAHA! 

Cimbom'a Rodrigues'ten sonra bir Yeşil Burun'lu daha. Scout ekibi izlettirdi, tecrübeli hoca "alın" dedi.. Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle transferde genç ve maliyeti düşük isimlere yönelen Galatasaray'da sürpriz bir isim gündeme geldi.. Sarı-Kırmızılılar, Hollanda 2. Ligi'nde Fortuna Sittard formasıyla harikalar yaratan Lisandro Semedo'ya kanca attı. 22 yaşındaki futbolcu 15 gol ve 15 asistlik performan sergiledi.. Rodrigues gibi Yeşil Burun Adası vatandaşı olan Semedo, yılın futbolcusu seçildi.. Scout ekibinin genç yıldızı uzun süredir takip ettiği, Fatih Terim'in de "Çok yetenekli. Mutlaka alalım" dediği öğrenildi.. Sezon başında Rum ekibi Apollon Limassol'dan kiralanan Semedo'nun Fortuna Sittard ile 1 yıl daha sözleşmesi var.. Galatasaray'ın bu transferi bitirmek için iki kulübü de ikna etmesi gerekiyor.. Her iki kanatta da oynayan Semedo, alanın ortasında da görev yapabiliyor.. Birçok kulübün dikkatini çeken genç yıldızın fiyatının 4 milyon Euro olduğu ifade edildi..

GALATASARAY, RODRIGUES'İN FİYATINI BELİRLEDİ

Garry Rodrigues’in bu performansı, birçok kulübün dikkatini çekti. Her geçen hafta talipler arttı. Newcastle, Everton, Schalke ve Lyon’un yakın takibinde olan Yeşil Burun Adalı yıldız için yönetim tekliflere açık. Ancak Sarı-Kırmızılılar, Rodrigues için 20 milyon Euro’dan (103 milyon TL) aşağı bir teklifi kabul etmeyi düşünmüyor.

BENİTEZ'İN ŞARTI O

Rafa Benitez, bu sezon Newcastle’da vasat sayılabilecek bir kadroyla Premier Lig’i 44 puanla 10. sırada tamamladı. Başarılı bir sezonu geride bırakan İspanyol menacer, kulübün sahibi Mike Ashley ile yaptığı görüşmede takımda kalma şartını açıkladı. Benitez, “Yeni sezonda benimle devam etmek istiyorsanız, bu kez transfer için iyi bir bütçe ayırmalısınız” dedi. İngiliz basınına göre 58 yaşındaki çalıştırıcının transfer listesinin üst sıralarında Garry Rodrigues var.