Kılıçdaroğlu'ndan Kudüs tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Kudüs tepkisi
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Gazze'de yaşanan olaylara çok sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu.

İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı kınayarak "70 yıldır kendi vatanları için mücadele ediyorlar. Kendi topraklarından sürüldüler. Kendi toprağında insan mülteci olabilir mi? Kendi vatanını savunmak istiyor. Kudüs'ü savunmak istiyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Acımasızca o insanların üzerilerine kurşun yağdıranları tarih asla unutmayacaktır. Bunu Kanlı Pazartesi olarak hatırlayacaktır" diye konuştu" ifadelerini kullandı.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satır başları;

KUDÜS TEPKİSİ

"Dün tarihe ‘Kanlı Pazartesi’ olarak geçecektir. Trump kendi bilim adamlarına sorsun. Nasıl oluyor da Ortadoğu kan gölüne dönüşüyor. BM Kararlarını tanımıyorsun. Ben istediğimi yaparım diyorsun. Bıkmadık mı insanların öldürülmesinden. 70 yıldır kendi vatanları için mücadele ediyorlar. Kendi topraklarından sürüldüler. Kendi toprağında insan mülteci olabilir mi? Kendi vatanını savunmak istiyor. Kudüs’ü savunmak istiyor. Acımasızca o insanların üzerlerine kurşun yağdıranları tarih asla unutmayacaktır. Ortadoğu’da ABD artık arabulucu olma rolünü tümüyle kaybetmiştir. Trump yönetimi Ortadoğu’ya kan ve gözyaşı getirir artık. Üç günlük yas ilan edildi artık. Türkiye’nin yas tutması kadar doğru bir şey yoktur. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da Filistinli kardeşlerinin yanında sonuna kadar yanında olacaktır."

"BİRBİRİNİ GIRTLAKLAYAN ARAP DÜNYASI"

"1960’larda gencecik çocuklarımız Filistin’in haklarını savunmak için Filistin’e gittiler. Bunların başında da Deniz Gezmiş vardı. Biz CHP’liler olarak Kuvayi Milliyeciler olarak nerede bir halk varsa onun yanında olmuşuzdur. Kısık seslerle protestolar yapılıyor.

Birbirini yiyen, birbirini gırtlaklayan Arap dünyası bir araya gelip Filistin’e sahip çıkamıyorlar. Biz sahip olurken onlar bizim kadar sahip çıkmıyorlar. O zaman hiç tepki vermeyin. Egemenlerin oyuncağı olan iktidarlardan hayır gelmez. Uluslararası Af Örgütü ‘akıl almaz’ şiddete tanık olduk diyor. Filistinliler öldürülürken onlar kendi aralarında bayram yapıyorlar. İnsanın ölmesi bayram olmaz. İnsanlık tarihi bunu kabul etmez.

15 Temmuz 1092’de 40 günlük kuşatmadan sonra Kudüs düşer ve büyük bir Müslüman katli yapılır. Haçlı seferleri sırasında sadece Müslümanlar değil Museviler de öldürülür. 1092’den beri Filistililer kendi vatanlarını savunurlar. Selahattin Eyyübi Kudüs’ü geri aldığı zaman ‘hiç kimseye dokunmayın’ talimatı verir. Haçlı seferleri ile Selahattin Eyyübi’nin Kudüs’e bakış açısı budur. Kimseyi öldürmemiş Kudüs’te talana izin vermemiştir. El Aksa Camii’nin üztündeki hacı indirip gül suyu ile yıkamıştır. Ve Müslümanlara ibadete açmıştır. Haçlı seferlerinin aynısı günümüzde vardır. Kudüs’ün 3 semavi dinde de önemi vardır. Tarihsel, inançsal kultürel değerleri vardır. Mescid-i Aksa camisinin önemini hepimiz biliyoruz."

"20 MİLYON DOLARI BEN SİZE BULURUM"

"Hükümetten ne istiyoruz? Hükümet 3 günlük yas ilan etti, gayet güzel. İslam İşbirliği Heyetini acilen toplantıya çağırdılar. Burada kararlar alınmalı ve bu kararlar titizlikle uygulanmalı. İsrail’deki Büyükelçimizi geri çekin. İstişare ‘için geri çektik’ hayır kardeşim Büyükelçiyi kesin göndermemek üzere geri çekeceksin. İsrail ile yapılan 20 milyon dolarlık onur kırıcı sözleşmeyi öngören kanunu derhal iptal etmeliyiz. Belki 20 milyon dolar aldık ne yapacağız diyebilirler, söz veriyorum 20 milyon dolarlık parayı ben size bulacağım."

İlgili Haberler