Havuz medyası pot kırmaya devam ediyor

Havuz medyası pot kırmaya devam ediyor
Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi, 5 yaşındaki çocuğa oy kullandırmasının ardından skandal bir habere daha imza attı.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak gazetesi 24 Haziran seçimlerine ilişkin haberlerine devam ediyor.

Gazete daha önce yaptığı bir haberde 1946 seçimlerinde bir vatandaşın CHP tarafından oy kullanmasının engellendiğini yazmıştı. Habere konu olan 77 yaşındaki vatandaşın o seçimlerde sadece 5 yaşında olması gerektiğinin ortaya çıkmasıyla haber tepkilere neden olmuş sosyal medyada da çok sayıda eleştiri gelmişti.

Gazete benzer bir haberle yeniden gündeme geldi. Haberde, 23 yaşındaki genç, lisede parasızlıktan ders kitabı alamadığını öne sürdü. Ancak lisede ücretsiz kitap dağıtımı 2006'da başladı.

Yeni Şafak'ın "Gençler boş söze tok" ara başlığıyla verdiği habere göre Çiftçi şöyle diyor:

"Benim istediğim cumhurbaşkanı sürekli proje üretmeli, boş vaatlerle gençlere hitap etmemeli. Birisi 'sarayı yıkacağız', birisi 'kredi kartı borçlarını sileceğiz' diyor. Bunlar hep boş vaatler. Şu an Erdoğan'dan gayet de memnunuz. Lisedeyken kitapları parayla alırdık. Bazen parasızlıktan alamadığımız da olurdu. Şimdi kitaplar ücretsiz dağıtılıyor. Gençler için gerçekten çok şey yapıldı. Bence başkaları Türkiye'ye bir şey vaat edemez."

MEB'in "Ücretsiz Ders Kitabı Temini Projesi" kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ders kitapları 2003 yılından beri ücretsiz dağıtılıyor. Lisede ise ücretsiz ders kitabı uygulamasına 2006'da başlandı. Yeni Şafak'a konuşan Selami Çiftçi, ilkokul ve ortaokulda ders kitapları ücretsiz dağıtılmaya başlandığında 8, liselere ücretsiz ders kitabı dağıtılmaya başlandığında ise 11 yaşındaydı. Bu durumda lise eğitimi sırasında parayla ders kitabı almış olması mümkün görünmüyor.

İlgili Haberler