'Muharrem İnce yalnız bırakıldı' iddialarına cevap geldi.

'Muharrem İnce yalnız bırakıldı' iddialarına cevap geldi.
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin parti tarafından yalnız bırakldığı iddialarına cevap veren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Tüm gücümüzle yanındayız" ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin asıl kampanyasının seçim bildirgesi yayınlandıktan sonra başlayacağını söyledi. Altay, İnce'nin yalnız bırakıldığı iddiası için de, "Muharrem Bey’i parti olarak yalnız bıraktığımız doğru değil. "Tüm gücümüzle yanındayız" ifadesini kullandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya konuşan Altay, İnce'nin kampanyası ve iddialara ilişkin şunları söyledi: 

“Muharrem Bey’i parti olarak yalnız bıraktığımız doğru değil. Tüm gücümüzle yanındayız. Ben sürekli yanındayım. Milletvekillerimiz, teşkilatımız da kendisini asla yalnız bırakmıyor.

Somut vaatleri orada göreceksiniz. Ekonomide neler yapılarak bu sıkıntılardan nasıl çıkılacağını, yargının nasıl yeniden güvenilir hale getirileceğini, devletin nasıl herkese eşit mesafede olmasının sağlanacağını, gençlerimizin rekabetçi dünyaya nasıl hazırlanacağını, eğitim politikamızda yapılacak değişiklikleri, üniversitelerde neler yapılacağını, sağlıkta sürdürülebilir bir sağlık politikasının nasıl şekilleneceğini, vatandaşın cebine el sokulmadan nasıl büyük projelerin yapılabileceğini orada göreceksiniz. Bunlar belki miting alanlarında anlatılmayacak kadar teknik detayları da içerek ama çok kapsamlı bir çalışma yapıldı."

Lafını kestim, “Muharrem Bey’e de söyledim, bana bu bilgiyi veren sizin ekipten biri” dedim.

“Tahmin ederim böyle düşünen birileri çıkabilir ama biliyorsunuz Muharrem Bey adaylığı açıklandıktan sonra parti rozetini çıkardı ve yakasına bayrağımızın ay yıldızlı rozetini taktı. Yani Muharrem İnce, CHP’nin adayı olarak yola çıktı, ama artık o ‘Millet’in adayı. Bu yüzden de biz onu ‘Millet’in adayı olarak destekliyor, parti kimliğini asla ön plana çıkarmıyoruz. Muharrem Bey, CHP’nin adayıdır, ama artık tarafsız bir cumhurbaşkanı adayıdır. Çünkü tarafsız bir cumhurbaşkanı olacak. Millete bunun sözünü verdi. Bu yüzden de kürsüye milletvekillerimiz, parti yöneticilerimiz çıkmıyor, yanında poz vermiyoruz. Bu durumu İnce’ye yardım etmiyoruz diye algılamayın” dedi.