Bir siyasi savruluşun perde arkasındakiler

Bir siyasi savruluşun perde arkasındakiler

Türkiye'nin meseleleri ve siyasi hayatını mercek altına alan eserleriyle bilinmeyen pek çok gerçeği deşifre eden usta kalem Sabahattin Önkibar, yeni kitabı "Sarayın Bozkurtları"nda AKP-MHP ittifakını, ülkücü hareketteki bölünmeyi ve değişen dengeleri inceliyor. Ülkücülerin tarihine dair şaşırtıcı bilgilere, tanıklıklara ve anılara yer veren Sabahattin Önkibar, Alparslan Türkeş'ten Devlet Bahçeli'ye, Muhsin Yazıcıoğlu'ndan Meral Akşener'e açılan yelpazede bir portreler galerisi de oluşturuyor.

Önceki kitabı "Devlet Bahçeli ve Ülkücüler Hakkında Her Şey"in toplatılma serüvenine de değinen Sabahattin Önkibar, kitabında ülkücü camianın önde gelen isimlerinin tanıklıklarına da geniş yer veriyor, ülkücü harekete içeriden ve objektif bir bakış gerçekleştiriyor.12 Eylül öncesi ve sonrası ülkücüleri ile İstanbul ve Anadolu ülkücüleri arasındaki kıyaslamalar, kitabın en ilginç bölümleri arasında yer alıyor. Devlet Bahçeli'nin başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı tekliflerini neden geri çevirdiğini, güven eksikliği olup olmadığını, eleştiriler karşısındaki tepkilerini ve nasıl milletvekili seçildiğini de anlatan Önkibar, Bahçeli'nin bir zamanlar sert eleştiriler yönelttiği AKP ve Recep Tayyip Erdoğan'la işbirliği dönemini de sorguluyor. İYİ Parti ve Meral Akşener'in siyaset sahnesine çıkışıyla birlikte ülkücülerin yol ayrımına gitmesini de birinci ağızdan aktarımlarla okura ulaştıran "Sarayın Bozkurtları" kitabını yazmaktaki amacını Sabahattin Önkibar şu sözlerle açıklıyor:

"Çalışmamız -tarihe not düşme adına- ülkücü hareketin fikirsel kaynaklarını, dünden bugüne seyri ve bölünmesini, yani mini bir tarihini sunma gayesine matuftur. Son siyasi gelişmelerde ülkücü camianın takındığı farklı pozisyonlar enine boyuna değerlendirilmekte, ülkücülere karşı dışarıdan ve içeriden yapılan operasyonlar ifşa edilmektedir."

"Saray'ın Bozkurtları" kitabında cevabını bulan sorulardan bazıları şöyle: 

*MHP, Saray'a nasıl bağlandı?

*Bahçeli, Erdoğan'la neden kol kola girdi?

*Tayyip-Bahçeli kader birliğindeki sır.

*AKP-MHP ittifakının perde arkası.

*Ülkücü hareket neden 3 parçaya bölündü?

*İyi Parti-MHP ve BBP hangi konularda ayrışıyor?

*Bahçeli, başbakanlık ve cumhurbaşkanlık tekliflerini neden reddetti?

*Ülkücüler Erbakan'ı niye korudu?

*Türkeş-Muhsin Yazıcıoğlu kavgasında bilinmeyenler?

*Türkeş kimin için MİT'çi dedi?

*1979'da Tayyib Bey Mecidiyeköy Ülkü Ocağına niye götürüldü?

*Akşener ve İYİ Parti gerçeğinin ardında ne var?

*Devlet Bahçeli'nin esrarengiz buluşmaları ve tuhaf kararları?

*Ülkücü camiadaki "fikir işportacıları" kimler?

Kaynak Yayınları Tel:(0212) 252 21 56

***

HAFTANIN KİTABI

Siyonist zulmü altında 70 yıl

İsrail'in 15 Mayıs 1948'de Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi, Filistinliler için o tarihten bugüne kadar devam eden felaketlerin başlangıcı oldu. Bu süreçte Filistin topraklarının büyük bölümü işgal edildi, katliamlarla binlerce masum öldürüldü, 750 bin Filistinli vatanından sürüldü... Filistinlilerin 70 yıllık gözyaşını Mihrabad yayınlarından okura sunan Nurettin Taşkesen'in "Nekbe" romanı olayları biraz roman biraz belgesel kurgusuyla anlatıyor. Taşkesen, "Bu kitapta yaşanan olaylar, Filistinlilerin acılarının yüzde birini bile yansıtmaktan uzaktır" demeyi de ihmal etmiyor.

Mihrabad Yayınları Tel:(0212) 514 28 28