CHP İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Çanakkale, Aydın, Manisa...

CHP İl Başkanları Yeniçağ'a konuşuyor: Çanakkale, Aydın, Manisa...
CHP Çanakkale, Aydın ve Manisa İl Başkanları, 24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler hakkında Yeniçağ’a değerlendirmede bulundu.

Gökay Mert Akşit / Yeniçağ

24 Haziran’da yapılacak olan seçimlere çok az bir süre kala CHP Çanakkale, Aydın ve Manisa il başkanları ile şehirlerinde gerçekleştirdikleri çalışmaları konuştuk.

CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan:

"Çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Vekil adaylarımız da belli oldu. Cumhurbaşkanı adayımız geliyor, Pazartesi günü ondan sonra tümden sahada olacağız. Çanakkale'de CHP olarak iki vekil çıkarıyoruz. Ama bunun Millet İttifakı'yla beraber çok daha fazla olacağını düşünüyorum. 25 Haziran sabahı, Millet İttifakı, ne kadar doğru bir oluşum olduğunu hep birlikte göreceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nde kişiler önemli değildir. Önemli olan CHP'nin ve Türkiye'nin başarısıdır. Bu bir görev değişimidir. Tabi baktığınızda AKP ve MHP, İYİ Parti'yi seçime sokmamak için seçim tarihini çok öne aldılar. Bu da bize ön seçim imkanı tanımadı. Genel merkez kendi tasarrufuyla böyle bir liste kararı aldı.

Muharrem İnce bize mutluluk getirdi. Şehrimizde göçmen nüfusunun fazla olması ve güncel politikayla alakadar çok insan bulunması sebebiyle zaten Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından önce de Çanakkale'de çok sevilen bir insandı."

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır:

"Seçim çalışmalarımız için programımızı zaten biz yerel seçimlere uyarlayıp başlatmıştık. 10 Nisan'da start vermiştik. Biz Aydın'da Millet İttifakı il başkanları olarak geçtiğimiz günlerde bir toplantı gerçekleştirmiştik. CHP zaten burada birinci parti. Aydın, muhafazakar demokratların çok olduğu bir yer . O yüzden Millet İttifakı'nın en yüksek karşılık gördüğü şehirlerden biri Aydın. Seçim güvenliğiyle alakalı bizim kafamızda hiçbir soru işareti yok. Ne Aydın'da ne Türkiye'de. Listelerde herhangi bir tasviye olduğuna katılmıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çizgisi bellidir. Partimiz sosyal demokrat çizgide bir partidir. O yüzden tüm milletvekillerimiz de partimizin çizgisindedir. İttifak olarak Aydın'daki 8 milletvekilinin 6'sını alacağımız görülüyor yaptığımız çalışmalarda.

Muharrem İnce, tüm Türkiye'de olduğu gibi; Aydın'da da büyük bir heyecan uyandırdı. Sahada, sahnede halkın beklediği samimi bir dil kullanarak, halkın beklentilerine cevap verecek programı yapıyor. Zaten halkımız da artık parlementer sistemin terk edilmeye çalışılmasından, ekonomiden, eğitimdeki kalitesizlikten çok sıkılmış durumda. Eminim bu da sandığa yansıyacaktır."

CHP Manisa İl Başkanı Musa Semih Balaban:

"Manisa'da gayet güzel gidiyor. AKP çöküşte, MHP sahada yok. Cumhur İttifak'ında ciddi bir çözülme var. Şehirde MHP'nin oyları İYİ Parti'ye, AKP'nin oyları Saadet Partisi'ne yani kazanan ittifakımız olacak. Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'ne güç kattı. Onun etrafındaki isimlerin tasviye edildiğine katılmıyorum. Zaten mesele milletvekili meselesi değil, mesele memleket meselesi. AKP'den kurtulduğumuz gün bu tartışmaları daha keyifli, daha medeni bir şekilde yaparız.

Muharrem İnce benim ummadığım kadar büyük etki yarattı. Ben Muharrem Bey'e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bütün örgütlerimizde inanılmaz bir heyecan yarattı. Şehrimizde 10 milletvekilinden 6'sını çok rahat alacağız."

İlgili Haberler