AKP'den 315 planı

AKP'den 315 planı
Milletvekili listelerinden seçimlere girecek olan kabinedeki isimlerin Meclis'te 315 barajının aşılması halinde istifa ettirilerek yeniden Bakanlığa getirilebileceği iddia edildi.

AKP'de Başbakan Binali Yıldırım dahil kabinedeki bütün isimler milletvekili listelerinden seçimlerde ön sıralarda yer aldı. Meclis'te 315 barajının aşılamaması ihtimaline karşın yapılan bu hamlenin yeterliliğin sağlanması durumunda istifaları da beraberinde getireceği iddia edildi.

AKP'nin Meclis'te baraj sorununu aşması durumunda meclise giren bakanların istifa ederek yeniden bakanlığa getirilebileceği bildiriliyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, kulislerde, bu isimlerin parti ve Meclis’te görev üstleneceği dile getirilirken, yeniden kabinede yer almalarının belli şartları olduğu belirtiliyor.

AKP kurmaylarına göre, 22 kişinin yeniden bakan olarak görevlendirilmesinin tek bir şartı bulunuyor. AKP’nin Meclis çoğunluğunda sorun yaşanacağı iddiaları nedeniyle listeleri güçlendirme planı yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, sadece milletvekili sayısının beklenenden yüksek çıkması durumunda, bu isimlerden bazılarını istifa ettirerek bakan yapma yoluna gideceği, ancak sayının sınırlı olacağı dile getiriliyor.

AKP'lilere göre, bu konuda kritik eşiği 315 milletvekili oluşturuyor. Parti, 600 milletvekilinden 315’inden fazlasını alırsa, bu bakanların istifa edip kabinede görev üstlenmeleri söz konusu olacak. Eğer AKP’nin milletvekili sayısı 315’in altında olursa hiçbirine kabinede görev verilmeyecek. Bunun, Erdoğan’ın B ve C planları kapsamında olduğu ifade ediliyor. 

Parti kurmayları, “Cumhurbaşkanı bakanlara ‘Alın 350 vekili sizi bakan yapayım’ mesajı vermiş gibi” değerlendirmesi yapıyorlar. 

İlgili Haberler