"Seçim öncesi bu koliler neyin nesi!"

"Seçim öncesi  bu koliler  neyin nesi!"
Gaziosmanpaşa Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürlüğü'ne gönderdiği kolilere dikkat çeken CHP'li Gürsel Tekin, "Bu kolilerin içinde ne var? Endişe verici durumlar söz konusudur" dedi.

Fatih ERBOZ/Ankara

Türkiye'de 24 Haziran tarihinde yapılacak seçimler öncesi seçim bölgesi İstanbul'da çalışmalarını yürüten CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün Gaziosmanpaşa Nüfus ve Vatandaşlık İlçe Müdürlüğü'ne gönderdiği kolilere dikkat çekti.

Kolilerde 150 bin kişinin bilgisinin bulunduğunun ifade edildiğini, bu tür duyumların kendisine geldiğini belirten Tekin, "Bu bilgilerin ülkemizde bulunan Suriyelilere ait olduğu ifade ediliyor.

Buradan açıkça soruyorum; Bu bilgiler kime aittir? İçişleri Bakanlığı vakit kaybetmeden somut ve net bir şekilde bunu ifade etmelidir. Ayrıca, Türkiye'nin başka bir yerinde böyle bir uygulama var mıdır, bunu da açıklamalıdır" dedi.

Seçim öncesinde Gaziosmanpaşa'da seçim çalışmaları sırasında Gaziosmanpaşa İlçe Müdürlüğü'ne gönderilen kolileri tespit eden Tekin, şunları kaydetti: "Bu koliler Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü'nden geliyor. Bu kolilerin içinde ne var? Bu kolilerde Suriyeli vatandaşlara ait olduğu belirtilen kimlik bilgilerinin olduğu kaydediliyor, bu iddia doğru mudur? Ayrıca bunların sayısının 150 bin olduğu da dile getiriliyor, bu açıklanmalıdır? Türkiye'nin başka yerinde Suriyelilerin vatandaşlığa alınma işlemi var mıdır? Somut bir açıklama yapılması gerekir. Endişe verici durumlar söz konusudur. Türkiye'nin başka yerinde bu uygulamalar yapılıyor mu? Bu sorular cevabını bulmalıdır?"