Koç: "Sanki 20 yıldır ben başkanım"

Koç: "Sanki 20 yıldır ben başkanım"
Fenerbahçe'de başkanlık yarışı devam ediyor. Aziz Yıldırım'ın projelerine tepki gösteren Ali Koç, "Sanki onlar ilk defa aday oluyor, ben 20 senedir başkanım!" dedi.

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç, Başkan Aziz Yıldırım’ın kendisi hakkında söylediği sözlere de yanıt verdi.

Aziz Yıldırım’ın 3 Temmuz süreciyle ilgili olarak “Ben bir hesaplaşma yapacağım. Bunu ben ve benim gibi Metris’te, Silivri’de yaşayanlar yapar. Bunu yaşamayan davanın peşine düşmez” sözlerine yanıt veren Koç, “Peki bir şey soracağım. Allah korusun. Başkana yarın otobüs çarptı. Ne olacak? Yandı mı, bitti mi F.Bahçe? 3 Temmuz’u bir daha kimse sahiplenemeyecek, öyle mi? Bakın tekrar söylüyorum; kişilere bağlı sistem bir yere kadar gider. Bu sistem duvara toslamıştır. Bugün Allah korusun başkanımıza bir şey olsa, yine bu camia aynı refleksi sergiler” diye konuştu.

''TARAFTAR ŞAMPİYONLUK İSTİYOR, BEN DE İSTİYORUM''

Başkan adayı Ali Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Taraftar şampiyonluk istiyor. Evet, istiyor. Ben istemiyor muyum? Ama taraftar bizi dinledikçe ayakları çok daha yere basacak. Biz sadece binlerce kişiyle temasta değiliz. Bir sürü insan bize yazıyor çiziyor. Sosyal medyada arkadaşlarımız takip ediyor. Öyle böyle uçuk kaçık beklentiler çok sınırlı. Bunda bizim etkimizin çok olduğunu düşünüyorum. Ama bir gerçek var ki, bugünün yaklaşımıyla bu başarı gelmeyecek. Bu camia kenetlenmeyecek. Mali sorunlar giderilmeyecek. Ya insan demez mi ‘Kardeşim sen akademi diyorsun, pilot takım diyorsun, 7-8 saha diyorsun’ 20 sene vaktin vardı bunu yapacak. Sanki onlar ilk defa aday oluyor, ben 20 senedir başkanım. Onun için insanlar kim samimi, kim samimi değil, kim ne niyette görüyorlar.”

''BANA 'YÖNETİME GİR, TEMMUZ'DA BİTİYOR' DEDİ''

“Başta ben olmak üzere. Ama 3 Temmuz bize çok büyük zarar vermiştir. Maddi manevi. Maneviyi gidermek söz konusu değil. Maddi zararları tazmin etmek mümkündür. Ama bu, çok uzun bir süreç alır. Juventus bu işle uğraşıyor. Bana 2015’te dediği zaman ‘Yönetime gir temmuzda bitiyor’ dedi. 'En geç kasımda bitecek' dedi. Yıl 2015’ti. İlk önce mahkemeydi. Sonra Yargıtay’dı. Benim düşüncem, başkanımız mecbur kalmadıkça hiçbir zaman bu pozisyonu bırakmayacaktır.”

''BEN KAYBETSEM DE KAZANACAĞIM, ONLAR KAZANIRSA KAYBEDECEK ASIL''

“Benim içim çok rahat. Kazanıp kaybetmeme korkum yok. En büyük korkum kazanırsam nasıl layık olacağım, nasıl bu camiaya hep beraber bir noktayı getireceğiz. Kaybedersem üzüleceğim konu bu on binler, yüz binler, milyonların beklentisini, desteğini, bugüne kadar bize yaptığı yoldaşlığın karşılığını alamamak olur. Ama ben kaybetsem de kazanacağım. Onlar kazanırsa kaybedecek asıl.”

''İNSANLAR ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR''

“Ben 6 aydır kampanya yapıyorum. Neredeyse 1 kişi bile kimi transfer edeceksin diye sormadı. İnsanlar değişim istiyorlar. En çok sorulan şey hoca sorusu. Biz bilmiyor muyuz lig devam ederken hocalarla konuşmayı. Bizim sunmak istediğimiz felsefe değişikliği sizler için romantik olabilir. Çok uzun vaadeli olabilir, gerçekçi olmayabilir. Ama bu şekilde devam edemez. Ne parasal açıdan, ne tribündeki seyirci sayısı açısından ne mantalite açısından devam edebilir. Senin mali yapın güçlü değilse sportif başarı da gelmiyor.”

''KENDİSİ '10 SENE GİTMEM' DEMEDİ Mİ?''

“Çıkıyor ‘F.Bahçe kongre üyesi tehdit edilebilir mi?’ diyor bu konuyla ilgili. Kendisi demedi mi ‘Beni kızdırmayın 10 sene daha gitmem’ diye. Onların bir dediği bir dediğini tutmuyor ki. Bir gün diyor hiç problemimiz yok ertesi gün 400 milyon Euro borcumuz var. Bir gün ‘üniversitenin parası hazır’ diyor. Bir gün ‘üniversiteye para vermeyenler utansın’ diyor. Ben o zaman da söylüyordum F.Bahçe’ye üniversite yapmak ne kadar zor. Biz iyi bir üniversitenin spor fakültesi olmalıyız. Ben mütevelli heyetindeysem ne olmuş? Bana bir tane karar mı getirdiler. Bir tane toplantıya mı katıldım?”