Şimşek, "Komplo teorilerine sığınmıyorum"

Şimşek, "Komplo teorilerine sığınmıyorum"
Katıldığı canlı yayın programında dolardaki son durumu ve Moody's'in Türkiye kararını değerlendiren Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Ben komple teorilerine sığınmıyorum" dedi.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, Kanal 7'de canlı yayın konuğu olduğu programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şimşek, "Dolar şuanda kontrol altında. TL'de kayıplar oldu. Bunun bir iç, bir de dış boyutu var. Değer kaybının dış boyutunda 3 temel trend var. ABD doları yılbaşından bu yana tüm para birimlerine karşı değer kazandı. İkincisi, küresel olarak faizlerin arttığı bir dönemdeyiz. Üçüncü faktör ise petrol ithal eden ülkelerle ilgili. Petrolün bir anda 80 dolara çıkması TL'nin değer kaybına neden oldu" açıklamasında bulundu.

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu izlemeye almasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, "Ficth 25 Türk bankası ile ilgili açıklama yaptı, daha sonra Moody's Türkiye'nin kredi notunu izlemeye aldığını açıkladı. Ben komplo teorilerine sığınmıyorum. Ama her şey ortada" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler