Albayrak'tan ekonomiye '100 dolar' çözümü

Albayrak'tan ekonomiye '100 dolar' çözümü
Pendik'te yaptığı bir konuşmada 24 Haziran seçimlerini değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Her gelen turist 100 dolar veya bin dolar harcasa. 100 dolar dediğinizde 15 milyar dolar" ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "24 Haziran seçimleriyle Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte yeni bir yükseliş dönemine girecek" dedi.

Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği (PESİAD) tarafından düzenlenen iftar programına katılan Albayrak, burada yaptığı konuşmada AKP iktidarının son 16 yıldır Türkiye için hayal sayılabilecek birçok projeyi hayata geçirdiğini söyleyen Albayrak, Türkiye'nin artık çok önemli bir dönemi bitirerek yeni bir döneme doğru hızla ilerlediğini anlattı.

Albayrak, 24 Haziran seçimleriyle Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte yeni bir yükseliş dönemine gireceğini ve 16 yıllık AKP iktidarlarının ortaya koyduğu tarihi büyüme performanslarının, istikrarı ve milli gelirdeki tarihi artışlar göz önünde bulundurularak bu sürecin değerlendirileceğine inandığını ifade etti.

Albayrak sözlerine şöyle devam etti:

"İktidarı zorlaması, kafa tutması beklenen, farklı bir çıtaya taşıması gereken muhalefetin beyannamelerinde bizim açıkladığımız bor stratejisinin kırıntısı yok. O yüzden, bugüne kadar yaptıklarımızın daha da ötesini, iyisini yapacağımızı söylememiz lazım. Sadece enerjide değil.

Ekonomiyi canlandıran tarihi projelerde söyledikleri tek şey her şeyi durdurmak. Üçüncü havalimanı hiçbir şeye yaramasa bile, çok basit söylüyorum, 150 milyon yolcu Türkiye'ye gelecek. Her gelen turist 100 dolarveya bin dolar harcasa. 100 dolar dediğinizde 15 milyar dolar, bin dolar dediğinizde 150 milyar dolar. Bu parayı kime bırakacak? Taksiciye, esnafa, mağaza sahibine, bırakacak. Kim kazanacak, ekonominin paydaşları. Bu 10 yıllık, 100 yıllık 'istemezükçü' zihin kodları var ya, çok mu farklı her alanda? Bu kodlar değişmiyor, bir tarafta eski zihniyet, diğer tarafta geliştirmeyi, yenilemeyi vadeden bir AKP."

İlgili Haberler