İspanya’da ilk aday Benitez

İspanya’da ilk aday Benitez
İspanya Milli Takımı’nda Dünya Kupası sonrası teknik adam değişikliği beklenirken, ilk adayın Rafa Benitez olduğu konuşuluyor.

İspanya Milli Takımı’nda deprem etkisi yapan teknik direktörlük değişiminin artçı şokları sürüyor. Dünya Kupası boyunca Hierro’ya emanet edilen takımın, turnuvadan sonra başka bir teknik adama bırakılması düşünülüyor.

İngiliz basınında çıkan iddialara göre, İspanya Futbol Federasyonu, yeni teknik diretör olarak Rafa Beniztez’i düşünüyor. Benitez’in bir numaralı aday olduğunun altı çizilirken, İspanyol teknik adamın bu teklife sıcak bakabileceği savunuldu.

Şu anda İngiltere’de Newcastle United takımının başında bulunan Benitez’in sadece Avrupa kupalarında mücadele eden üst düzey bir takıma gitmek için ayrılabileceği konuşuluyor.

Newcastle United cephesinden ise Benitez’in olası ayrılığı konusunda henüz bir açıklama gelmedi. Ancak yönetimin, geçen sezon oldukça başarılı bir performans sergileyen tecrübeli teknik adamı bırakmaya niyetli olmadığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Real Madrid’in başına geçeceği açıklanan Lopetegui federasyon tarafından görevden alınmış ve yerine geçici olarak Fernando Hierro getirilmişti.