AKP'li vekilin Lamborghini'si tartışmalara neden oldu

AKP'li vekilin Lamborghini'si tartışmalara neden oldu
AKP'den Sakarya milletvekili seçilen Sofuoğlu'nun, Lamborghini marka arabası tartışmalara neden olurken arabanın yabancı uyruklu eşinin üzerine alındığı ve Sofuoğlu'nun bu sayede yaklaşık 3 milyon 200 bin liralık vergiden 'kurtulduğu' ortaya çıktı.

AKP Sakarya milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun Lamborghini marka aracı tartışma konusu oldu. Eski milli sporcunun Meclis’e gelmek için de kullandığı lüks aracının ‘MA-MZ harf grubuna’ tescil edilmesi yani misafir araç statüsünde olması gözleri otomobil için ödenen vergiye çevirdi.

Sofuoğlu’nun lüks aracına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ödememek için bu yöntemi izlediği iddia edildi.

600 BİN EURO KÂR ETTİ

Sofuoğlu’nun “Araç yabancı uyruklu eşimin üzerine kayıtlı, hakkımızı kullanıyoruz" diye ‘itiraf’ ettiği yöntemle en az 600 bin euro yani yaklaşık 3 milyon 250 bin lira ‘kâr ettiği’ gözlendi.

Şöyle ki; Kenan Sofuoğlu’nun Lamborghini’sinin Türkiye’deki satış fiyatı vergiler dahil 1 milyon 150 bin euro. Yani yaklaşık 6 milyon 200 bin lira. Bu rakama toplamı 3 milyon 200 bin lirayı geçen ÖTV ve MTV’ler de dahil.

Sofuoğlu’nun eşi Julia Looman Sofuoğlu üzerine aldığı aracına yaklaşık 550 bin euro ( Yaklaşık 3 milyon lira) ödediği sanılıyor. Bu da devletin; 3 milyon 200 bin liralık bir vergiyi ‘alamadığı’ anlamına geliyor.

SOFUOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Tüm bu iddialarla ilgili konuşan Kenan Sofuoğlu ise “Araç yabancı uyruklu eşimin üzerine kayıtlı, hakkımızı kullanıyoruz.” dedi. Kanunen araç sahibinin eşinin de yurt dışından alınan (Misafir araç) otomobili kullanabildiğine dikkat çeken Sofuoğlu “Devletin ilk aracı alırken tanımış olduğu bir hak söz konusu, bunu kullandım.” diye konuştu.

İlgili Haberler