15 Temmuz şehitleri için toplanan 309 milyon TL nerede?

15 Temmuz şehitleri için toplanan 309 milyon TL nerede?
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından kurulan ve eski Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından yaklaşık 309 milyon TL toplandığı açıklan 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Vakfı'nın Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde kaydı bulunmadığı iddia edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında şehit yakınları ve gazilere yardım amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından “Dayanışma Kampanyası” başlatılmış ve daha sonra vakıflaşma yoluna gidilmişti. Bu kapsamda kurulan 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Vakfı için yaklaşık 309 milyon TL toplandığı eski Aile Bakanı  Fatma Betül Sayan Kaya tarafından açıklanmıştı.

Ancak 24 Aralık 2017 tarihinde Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı kurulması kararlaştırılmasına rağmen henüz hiçbir adım atılmadı.

DERNEĞİN KAYDI YOK!

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na dair hiçbir kayıt bulunmuyor. Milli Gazete'nin haberine göre, Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı’na dair bir kaydın olmadığı ortaya çıktı. Vakfın henüz faaliyete geçmemiş olması, toplanan yardım paralarının şehit ve gazi ailelerine ulaştırılmaması akıllarda farklı soru işaretlerine sebep oldu.

İlgili Haberler