Boğaziçi imara kurban gitti

Boğaziçi imara kurban gitti
Özellikle yaylalardaki kaçak yapılarda yaşanan patlamanın ardından tartışmalara neden olan imar barışına Boğaziçi'ndeki yapıların da dahil edildi.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

AKP'nin 24 Haziran öncesi gündeme getirdiği ve seçim hamlesi olarak nitelendirilen imar barışı tartışmaları da beraberine getirmişti.

Özellikle Karadeniz yaylalarında kaçak yapılaşmanın patlaması ve doğal alanın tahrip edilmesine karşın yasada geri adım atılmazken, yasaya Boğaziçi'nin dahil edilmeyeceği söylenmişti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Boğaz ön görünümünün de İmar Barışı'na dahil edildiğini açıkladı. 

Türkmen, Habertürk canlı yayınında yaptığı açıklamasında tarihi yarımadanın ve Boğaz ön görünümünde kalan bazı binaların da imar barışı kapsamına alınacağını söyledi.

Başkan Türkmen, "İmar barışı için günde 350-400 başvuru yapılıyor. 31 Ekim son başvuru tarihi. Bu kanuna Boğaz ön görünümü dahil değildi. Fakat ön görünümde kalan bazı binaların da kanuna dahil edilmesi için başvurumuz oldu bakanlığa ve kabul gördü. Küplüce, Çengelköy ve Kuleli tarafında ön görünümde olan ancak geri görünüme doğru dere içindeki binalar var.

Ekim ayında meclisin açılmasıyla birlikte bu binalar da yasaya dahil edilecek. Üsküdar’da böyle 3 bin bina var. Üsküdar’la birlikte Beykoz ve Sarıyer’de de ön görünümde kalan fakat yasaya dahil edilecek binalar var" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler