Kaçak yapıların yıkımı ertelendi

Kaçak yapıların yıkımı ertelendi
İmar barışının gündeme gelmesiyle yaylalarda yaşanan kaçak yapılaşma hız kesmeden devam ediyor. Bolu da ise yıkım kararı verilen 9 kaçak yapının ev sahiplerinin engellemesi ile ertelendiği bildirildi.

AKP'nin 24 Haziran öncesi açıkladığı ve rantı hortlatacağı gerekçesiyle tartışmalara neden olan imar affında yaylaların talanı devam ediyor.

Kaçak yapılar özellikle doğa harikası Trabzon ve Rize'de yoğunlaşırken Bolu ve Antalya gibi ilerde de aynı sorun devam ediyor.

Öte yandan yaylalarda kaçak yapılaşmayı önleme çalışmaları kapsamında 2018 yılında Bolu'nun Sarıalan Yaylası'nda yapıldığı tespit edilen 9 yayla evi için yıkım kararı verildi. İl Özel İdaresi ve jandarma ekipleri iş makineleri ile yaylaya gitti.

YIKIM ERTELENDİ

Ekipleri karşısında gören ev sahipleri evlerini yıktırmayacaklarını söyledi. İş makinelerinin önüne yatan ev sahipleri evlerin içine girerek dışarı çıkmamak için direndi. Bu sırada evlerini yıktırmamak için direnen 2 kişi fenalaştı. 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekipler, yıkımı erteleyerek yayladan ayrıldı.

İlgili Haberler