Brunson'un anne ve babasından Erdoğan'a teşekkür

Brunson'un anne ve babasından Erdoğan'a teşekkür
FETÖ ve PKK adına şuç işlediği şüphesiyle tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen ABD'li Papaz Brunson'un anne ve babası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Önceki gün tahliye edilen ABD'li rahip Andrew Brunson’ın anne ve babası, oğullarının Türkiye için ‘canını vereceğini’ söyledi. Aile, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için de "Tanrı’nın onu alacağı kararlarda irfan sahibi kılması için dua ediyoruz” dedi.

Aile, Kuzey Carolina eyaletine bağlı Black Mountain kasabasındaki evlerinin kapılarını Amerika'nın Sesi muhabiri Mehmet Toroğlu ve kameraman Tezcan Taşkıran’a açtı.

"HOŞ BİR SÜRPRİZ OLDU"

Anne Pamela Brunson, oğlunun serbest bırakılacağı konusunda her ne kadar iyimser olsalar da, daha önce de birçok kez benzer beklenti içine girdiklerini, bu yüzden içlerinde yine biraz korku olduğunu söyledi. Bu kez oğullarının serbest kaldığını öğrendiklerinde büyük sevinç yaşadıklarını anlatan Pamela Brunson, “Tanrı'nın çok sayıda edilen dualara yanıt verdiğini hissettim. Geceyi kilisemizden bir grupla Andrews için dua ederek geçirmiştik. Ama bunun gerçekten olacağından yine de emin değildik, dolayısıyla hoş bir sürpriz oldu” diye konuştu.

"ERDOĞAN İÇİN DUA EDİYORUZ"

Baba Ron Brunson, Erdoğan’a mesajının ne olduğunun sorulması üzerine, “Türkiye’nin çok zor bir zamandan geçtiğinin farkındayız. Vermesi gereken bazı zor kararlar vardı ve bunlar kolay değil. Bir ülkenin liderisiniz ve ülkede, ekonomide zorluklar yaşanıyor, üzerlerinde birçok baskı var. Onun için dua ediyoruz. Tanrı’nın onu alacağı kararlarda irfan sahibi kılması için dua ediyoruz” dedi.

Brunson çifti, ABD Başkanı Donald Trump başta olmak üzere yönetim ve ABD Kongresi'nde oğullarının serbest kalması için uğraşan tüm ekibe teşekkür ederek, “Onların çabaları olmasaydı Andrew bugün özgür olmayabilirdi” ifadesini kullandı.

Çift ayrıca, Türkiye’deki diğer Amerikan vatandaşlarının da bir an önce ailelerine kavuşmasını dilediklerini belirtirken, onlara “umudunuzu kaybetmeyin” mesajını verdi.

İlgili Haberler