Leman Sam'dan Canan Karatay'a 'veganlık' cevabı

Leman Sam'dan Canan Karatay'a 'veganlık' cevabı
Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir televizyon programında veganlığı hastalık olarak tanımlayınca Leman Sam sosyal medya hesabından çok sert sözler sarf etti.

Leman Sam'dan Canan Karatay'a 'veganlık' cevabı

Prof. Dr. Canan Karatay,katıldığı bir televizyon programında vegan beslenmeyle ilgili, "Tahıl hayvan yemidir. İnsan vücudu tahılları kullanmaya programlanmamıştır. Tahıl yersek koyun gibi oluruz. Tahıl yersek tahıl beyinli oluruz. Vegan demek tahıl beyinli demek. Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır" demişti.

Canan Karatay'ın veganlık üzerine söylediği sözler tartışma yaratmıştı.

LEMAN SAM'DAN SERT AÇIKLAMA: BEN ONA 'ET BEYİNLİ' DEMİYORUM

Sanatçı Leman Sam ise, Canan Karatay'a sosyal medya hesabından çok sert tepki gösterdi.

Leman Sam, kişisel Twitter hesabından, "Kimse kimseyi beslenme biçimi üzerinden eleştirip hakaret edemez, ben Karatay’a et beyinli demiyorum, onun önerileri umrumda değil, o çok zeki olduğu için paralarını telefon dolandırıcılarına kaptırdı, beni kimse böyle tuzaklara düşüremez, Karatay Canan???" diye yazdı.

İşte Leman Sam'ın o paylaşımı:

leman.png

VEGAN BESLENME NEDİR?

Vegan beslenmenin çeşitleri olsa da, özetle hayvansal ürün barındırmayan besinlerle beslenmeye dayalı bir diyet. Vejetaryenlikten farklı olarak veganlıkta süt ürünlerinin ve bal gibi yiyeceklerin de tüketilmediğini görüyoruz. Et ve süt tüketmeye alışmış pek çoklarına hayvansal gıda tüketmemek imkansız gelse de, vegan beslenme sıkılmayacağınız kadar yiyecek opsiyonu sunabiliyor. Sütü çok sevmeniz, balsız yapamamanız, her hafta burger yemeniz vegan olmanıza engel değil. Alıştığınız tatları da özlemeden, vegan benzerleriyle nefsinizi köreltmeniz mümkün. Soya sütü, hayvansal sütün yerini tutarken sevdiğiniz bir reçel çeşidini balın opsiyonu olarak görebilirsiniz. Soya kıyması, tofu, kinoa derken vegan beslenme sayesinde marketlerdeki sağlıklı seçenekler de artıyor. Durum böyleyken, vegan yemek tarifleri aslında başka türlü tadına varılamayacak lezzetler sunabiliyor.