İYİ Partili Özdağ: Saray'ın Suriye politikası PKK'ya yardım ediyor

İYİ Partili Özdağ: Saray'ın Suriye politikası PKK'ya yardım ediyor
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ Türkiye'nin dış politikası hakkında konuştu. Özdağ, "Saray'ın Suriye politikası PKK'ya yardım ediyor. Orada Esad'ın güçsüzleşmesi, terör örgütünün güçlenmesi demek" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İletişim Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, yerel seçimlerde CHP ile yapılması gündemde olan muhtemel iş birliği hakkında açıklamalar yaptı.

Halk TV’de Fatih Ertürk’ün sunduğu Türkiye Nereye adlı programa katılan Özdağ, 24 Haziran seçimlerde CHP ile yapılan Millet İttifakı’ndan İYİ Parti’nin zararlı çıktığını belirterek, CHP ile süren görüşmelerin farklı bir strateji ile yürütüldüğünü söyledi.

AKP seçmeninin 2009 seçimlerinden itibaren bir kopuş sürecine girdiğinin altını çizen Özdağ, “AKP’ye oy veren kitleler ekonomiden memnun değildi ama ‘Tamam işler iyi gitmiyor ama yine de bunu AKP düzeltir. Onun için biz bir kez da AKP’ye oy verelim’ diyorlardı ancak artık ‘Bunu AKP düzeltemez, düzeltmeye de niyeti yok galiba’ diyorlar. Israrla AKP’ye oy veren segmentlerde kopmalar başladı. Üstelik bu kopmalar 2009 ve Haziran 2015 seçimlerindeki yüzde 10’luk kopmaların dışında. Bu, çok önemli bir gelişme. AKP  bu seçimlerde yüzde 30 bandına doğru çekilecek gibi görünüyor daha şimdiden” ifadelerini kullandı.

“EN CİDDİ ALTERNATİF İYİ PARTİ”

AKP ve CHP arasında oy geçişlerinin çok kısıtlı olduğunu belirten Özdağ, İYİ Parti’nin pek çok farklı yerden oy alabilecek bir potansiyeli olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"16 seneden beri Türk siyasetinde Erdoğan çok kötü bir şey yaptı aslında. Bir düşmanlaştırma, yabancılaştırma yaptı. Erdoğan, hiçbir zaman CHP’ye oy veren seçmenden oy istemedi. O kitleyi düşmanlaştırarak yüzde 70’in ne kadarını alırsam benim için kardır şeklinde düşündü. Kurgu hep bunun üzerine oturdu; ama bunun sonucunda da toplumda derin bir kültürel yarılma ortaya çıktı. Yani, CHP’den AKP’ye, AKP’den CHP’ye oy geçişi hemen hemen hiç yok."

"Onun için bu ağır ekonomik krize rağmen AKP’den CHP’ye bir oy geçişi olmayacak. İşte İYİ Parti burada Türk siyasetinde dengeleri değiştirecek çok ciddi bir alternatif konumunda. Çünkü İYİ Parti, AKP’den, MHP’den, CHP’den, her türlü seçmen grubundan oy alabilen bir parti."

“İTTİFAKTAN ZARARLI ÇIKTIK”

İYİ Parti ile CHP arasındaki görüşmelerin ittifak değil, iş birliği zemininde yürütüldüğünün altını çizen Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel başkanlar arasında görüşme oldu, şimdi o görüşmeler genel başkan yardımcılarına devredildi, Ama bu görüşmeler bir ittifaktan çok bir iş birliği zemininde ilerliyor. Onun da sonucunu hep birlikte göreceğiz."

"İttifakı genel seçimlerde hep birlikte yaşadık ve biz bundan zararlı çıktık. Şimdi bu deneyimi geçirmiş olarak, İYİ Parti çok daha stratejik bir yaklaşım sergiliyor, bunun da sonucunu göreceğiz."

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NI FESLİYE İSTERSEN BİR DAHA GÖNDER HALK ARTIK YEMİYOR"

"Ekonomik krizin konuşulmaması ve sahte bir kutuplaşma için bu tür konuları ortaya atıyorlar. Biz konuşmayınca üretimde bir yükselme oluyor mu?

Sahte gündemler üzerinden halkı uzun süre manipüle ettiler ama artık edemiyorlar. Bu tarz şeyleri gündeme getirip kutuplaşma yaratmak istese de, vatandaş cebine bakıyor ve bunları görüyor. İstersen Ali Erbaş’ı tekrar fesliye yolla, vatandaş artık bunları yemiyor. Yandaş medyada bile işten çıkarmalar başladı."

"SARAY'IN SURİYE POLİTİKASI PKK'YA YARDIM EDİYOR"

"Savunma Bakanı, ABD’nin YPG yardımının kabul edilemeyeceğini söylüyor. Bugüne kadar ettin de bundan sonra mı etmeyeceksin? Buraya gidene kadar sen bu tırlara ne yaptın? Bu tırların ulaşmasını engellemek için hangi adımı attın? Bütün bunlar devam ederken sen Türk Milleti’ne Suriye’deki sorunu PKK değil de Beşar Esad olarak anlattın. Esad’ı zayıflatmaya çalıştın. Objektif sonuç olarak Beşar Esad’ı zayıflatmaya çalışan her adım PKK’ya yardımdır. Yani Saray’ın Suriye politikası PKK’ya yardım sağlıyor"

İlgili Haberler