Okan Kurt konkordato istedi! Konkordato ne demek

Okan Kurt konkordato istedi! Konkordato ne demek
Demet Akalın ile barışan Okan Kurt konkordato istedi. Martaş Grup'un sahibi olan Okan Kurt Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurdu. Peki, konkordato ne demek?

Evine haciz gelmesi nedeniyle Demet Akalın'dan boşanan iş adamı Okan Kurt Mersin 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato istedi. Kurt Ailesi'nin sahip olduğu Martaş Lojistik'e bağlı TIR'lara haciz konulmuştu. Borçları ödememesi durumunda ise eşi Demet Akalın ile yaşadığı evine haciz gelmiş ve birçok eşya götürülmüştü. Bunun üzerine Akalın ile Kurt ani bir kararl boşanmıştı. Okan Kurt daha sonra yaptığı açıklamada borçlarını yapılandırdığını ve bir sorun kalmadığını dile getirmişti. Dün akşam ise Demet Akalın Okan Kurt çifti yeniden barışarak Paris'e tatil yapmaya gittiler bugün ise Okan Kurt konkordato talebinde bulundu.

OKAN KURT'UN KONKORDATO İLANINDA BULUNDUĞU FİRMALARI

ENS İNŞAAT TURİZM TAŞIMACILIK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ,
MAR DIŞ TİC VE LOJİSTİK LİLİTED ŞİRKETİ,
MARKON LOJİSTİK VE TAŞIMACILIK LİMİTED ŞİRKETİ,
MARMER PETROL ÜRÜNLERİ OTOMOTİV NAKLİYE İNŞAAT GIDA MADDELERİ SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ,
MARMER SİGORTA ARACILIK HİZMETLERİ LİMİTED ŞİRKETİ,
MARTAŞ NAKLİYAT TURİZM İNŞAAT TARIM ÜRÜNLERİ TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ,
MARTAŞ ULUSLARARASI TAŞIMACILIK İNŞAAT VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
ABDİ KURT
EYÜP OKAN KURT

KONKORDATO NE DEMEK

Konkordato hükümlerinden yararlanmak isteyen herhangi bir borçlu, icra mahkemesine gerekçeli bir dilekçe ve bir konkordato projesi verir ve bu projeye
ayrıntılı bir bilanço, gelir tablosu ekle ve defter tutmaya mecbur şahıslardan ise defterlerinin durumunu bildiren bir cetvel istenir. Bu cetvelde, özellikle Türk
Ticaret Kanununun 66ıncı maddesi hükmünce tutulması mecburi olan defterlerin hepsinin tutulmuş olup olmadıkları gösterilir.

İflas talebinde bulunabilecek her alacaklı, gerekçeli bir dilekçeyle, icra mahkemesinden borçlu hakkında konkordato işlemlerinin başlatılmasını isteyebilir.
Konkordato talebi üzerine icra mahkemesi, gerekli gördüğü takdirde, borçlunun malvarlığının muhafazası için 290’ıncı maddenin ikinci fıkrasındaki tedbirleri emreder.

Başvuru makamı borçlunun teklifini, konkordato süresi verilebilmesi için uygun şartlarının olup olmadığını araştırıp inceler. Borçlunun varlıklarının, borçların en az %50 sini karşılamaya yetip yetmeyeceği ve borçlunun teklifinin varlıkları ile uygun olup olmadığını tespit etmek için İcra Tetkik Merciinin bilirkişiye başvurması gereklidir. İcra Tetkik Mercii bilirkişinin yapacağı inceleme sonucunda; Konkordato süresi verilmesi için gereken şartları borçlunun taşımadığı sonucuna varırsa,konkordato başvurusu reddedilir.

Borçlunun gerekli şartları taşıdığı sonucuna varılırsa, borçluya konkordato süreci tayin edilir ve komiser atanır. Borçlu, bilançosunda yazılı mal ve kıymetleri, konkordato mühletinin verilmemesi halinde, bilançoyu icra mahkemesine sunduğu tarihten bir sene içinde takibe uğradığı taktirde 162’inci madde uyarınca göstermeye mecburdur. Konkordato mühleti kaldırılmış veya konkordato tasdik edilmemişse bunların kesinleşmesi tarihlerinden itibaren bir sene ve konkordato feshedilmişse feshin kesinleşmesinden altı ay müddetle borçlu için aynı mecburiyet vardır.