'Suriyelilere kişi başı bin 750 TL veriliyor'

'Suriyelilere kişi başı bin 750 TL veriliyor'
İYİ Parti Ankara Milletvekili Ümit Özdağ, Öncüpınar Geçici Barınma Merkezi'nin kapatıldığını ve buradaki Suriyelilerin kişi başı bin 750 TL verilerek gönderildiğini öne sürdü.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Ümit Özdağ, Kilis'teki Öcüpınar Geçici Barınma Merkezi'nin boşaltıldığını öne sürdü.

Barınma merkezinde yaşayan 15 bin kişinin çevre kamplara yada çevre illere gönderildiğini söyleyen Özdağ, Suriyeli mültecilerin 'serseri mayın' gibi dağıtıldığını belirtti.

Özdağ, ayrıca kamptan gönderilen Suriyelilere kişi başı bin 750 TL verildiğini, bu paranın ise bir kereye mahsus olduğunu ifade etti. 

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan Özdağ, "Öncüpınar geçici barinma merkezi olan konteyner kenti boşalıyorlar. Orada oturan 15.000 kisiye kisi basi 1750 tl veriyorlar. Ya Suriye'ye ya elbeyli kampina yada Kilis'e veya herhangi bir şehre gidin demişler. Özetle serseri mayin gibi bırakılmış durumda. Öncüpinar'dan ayrılan Suriyeli sığınmacılara bir kereye mahsus 1750 TL verilecek" dedi.

İlgili Haberler