İbrahim Kalın'dan YSK açıklaması

İbrahim Kalın'dan YSK açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kalın, YSK'da görev sürelerinin uzatılmasına gelen tepkilere ilişkin bir soruya da cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Fırat Kalkanı harekatında 3 bin IŞİD'lı etkisiz hale getirilmişti. O günden bugüne kadar Cerablus, El Bab hattında IŞİD unsurlarına rastlanılmamaktadır. Hem sahada hem masada olmaya devam edeceğiz. Bugün bir eylem hazırlığında olan hücrenin çökertilmesi bunun önemli örneklerinden bir tanesi. Reina saldırısıyla iltisaklı olduğu tespit edilen hücre çökertildi. Güvenlik güçlerimizi tebrik ediyoruz. Ön alıcı bir şekilde her alanda bu mücadelemiz devam e decektir. Türkiye YPG/PKK terörüyle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecektir.

ABD'nin Suriye'den çekilme kararıyla ilgili olarak konuşan İbrahim Kalın, "14 Aralık'ta sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Trump'un görüşmesi meselenin seyrini değiştirdi" diye konuştu.

2019'u karşılarken aynı kararlılıkla ekonomi politikalarını sürdürmeye devam edeceğiz. Doğu Akdeniz sürekli hareket halinde olan bir bölge. Kıbrıs'ın kuzey, güney, doğu ve batısında fiili durumun yaratılmasına müsaade etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Doğu Akdeniz'i barış denizi haline getirmek bizim amacımızdır.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadelerini gördük. Bazı hususları kayda geçirmek isterim. Netanyahu'nun Cumhurbaşkanımıza saldırması, TSK'ya dil uzatmaya kalkması dikkati dağıtmak, kendi iç sıkıntılarından ve belalarından kurtulmak için belki onun için geçici bir yol olabilir. Netenyahu'nun Başbakanlığı döneminde 3 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiştir. Öncelikle bunun hesabını vermelidir. Terör eylemlere karşı bizim yaptığımız meşru müdafaa harekatları onları rahatsız etmektedir. Acaba PKK'yla gizli ilişkileri mi vardır. Türkiye terörle mücadele en kararlı bir şekilde mücadelesini sürdürecektir."

İLK OPERASYON MÜNBİÇ'E Mİ?

Kalın, basın toplantısından sonra soruları cevapladı.

Kalın şöyle devam etti:

"Bu kararla birlikte sahada bir çok unsur tekrar değerlendirilmeli. Bir ABD heyeti bu hafta Türkiye'ye gelecek. Önümüzde bir takvim var. Tarihler netleşince sizinle paylaşacağız.

Münbiç'le ilgili üzerinde mutabık kalınan bir konu vardı. Yol haritası gecikmeli hayata geçiyor. ABD'lilerin çekilme planı çevresinde bu hafta yapılacak görüşme sonrasında ilgili makamlarımız karar alacaklar.

DEAŞ ile aynı kararlılıkta mücadele edeceğiz. Koalisyonun ve yerel unsurların desteğiyle bu çalışmalar devam edecek. Rusya Federasyonu ile de bu çalışma devam edecek. Yeni dinamikler ışığında Rusya ile bir koordinasyon çalışması da başlatılacak. Burada herhangi bir boşluğun olmaması için tüm adımları atacağız."

YSK AÇIKLAMASI

YSK'da görev sürelerinin 1 yıl daha uzatılmasına gelen tepkilere ilişkin bir soruya Kalın, şöyle cevap veri:

"Konu Meclis'in takdiridir ama sormuşken söyleyeyim. Seçimlere az bir süre kala seçimlerde düzenin bozulmasına binaen böyle bir düzenleme yapılabiliyor. Bunun şaibe olarak değerlendirilmesi doğru değil."

"TRUMP TÜRKİYE'YE GELECEK"

ABD Başkanı Trump'ın ABD'ye geleceğini söyleyen Kalın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan davet etti. Trump 2019 yılı içerisinde Türkiye'ye geleceğini açıkladı" dedi.

METİN AKPINAR VE MÜJDAT GEZEN'İN SÖZLERİ

Söylenen sözleri kabul etmek mümkün değil. Sözlerin mizah adı altında hoş görülmesi mümkün değil. Eğer mahsat mizah ise, bu olmuş olsa bile bu böyle ifade edilmez. İfadeleri okuduğunuz zaman bunlar eleştiri sözleri. Bu sözler bu günün Türkiyesi ile ilgili söylenmiş sözler. Bugün ifadeleri alındı. Çocukluğumuzun masumiyet dönemlerinde izlediğimiz filmlerdeki kahramanlar olarak kalsalardı. Keşke sanatçılıktan uzak olan lafları söylemeselerdi.

İlgili Haberler