Murat Bardakçı: Namazı Emevi Cami'nde kılma hayallerine dalarsanız...

Murat Bardakçı: Namazı Emevi Cami'nde kılma hayallerine dalarsanız...
Habertürk yazarı Bardakçı, "Namazı Şam’daki Emevi Camisi’nde kılma hayallerine dalıp işleri içinden çıkılmaz hâle getirirseniz, mülteci akınına uğramanız gayet tabiidir” dedi.

İstanbul'da yeni yılın uğrak adreslerinden biri olan Taksim Meydanı'ndaki kutlamalar sırasında Suriye uyruklu bir grup tarafından Özgür Suriye Ordusu bayrağı açılması, çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi.

Sosyal medyada çok sayıda paylaşım alan görüntülerde, Taksim meydanında halay çekerek ÖSO sloganları atan Suriyelilerin görüntüleri yer alıyor. Söz konusu görüntüler, ülke kamuoyunda Türkiye'deki Suriyelilere dair yeni bir tartışma başlatmıştı.

Habertürk yazarı Murat Bardakçı da, 'Suriyeliler' başlıklı köşe yazısında bu tartışmaya değinerek şu ifadeleri kullandı:

"Taksim Meydanı'nda yılbaşı gecesi Özgür Suriye Ordusu'nun bayrağını açtılar diye Suriyeli mültecilerin aleyhinde demediğimizi bırakmıyoruz…

Ama ortada öyle tartışma falan değil, 'Suriyeliler dışarı!' haykırışları var! Gerçi vaziyeti makul şekilde değerlendirip aklıbaşında söz edenler az da olsa mevcut fakat ekseriyet 'Gitsinler de gitsinler!' diye tutturmuş halde…"

“NAMAZI EMEVİ CAMİ'NDE KILMA HAYALLERİNE DALARSANIZ...”

Türkiye'deki Suriyelilerin durumunun 'Gitsinler mi, kalsınlar mı' tartışmasının ötesinde olduğunu belirten Bardakçı, 'sorumluluğun' ise Türkiye'ye ait olduğunu vurgulayarak "Üstelik, bu sorumluluk bize aittir: 'Namazı Şam'daki Emevi Camii'nde kılma' hayallerine dalıp zaten fokur fokur kaynayan bir memleketteki karmaşaya müdahale ederek işleri daha da içinden çıkılmaz hâle getirirseniz, mülteci akınına uğramanız gayet tabiidir; gelişlerin sorumluluğu da bu işin aktörlerine ve bu arada da bize aittir!" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler