Erdoğan, Meral Akşener'in o vaadini hayata geçiriyor

Erdoğan, Meral Akşener'in o vaadini hayata geçiriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısında açıkladığı borç yapılandırma uygulamasının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, seçim vaatlerinden olan 'borç silme' ile benzerliği dikkat çekti.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisin grup toplantısında  "Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çekenlerin mevcut borçlarını ödemesi için imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığı ile ödeme güçlüğü çeken vatandaşın borcu tek bir çatı altında toplanacak. Ziraat'ten çekeceği borcu ile borcu kapatacak. Aylık gelirine uygun bu borcu ödeyecek" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın, 31 Mart seçimleri öncesi yaptığı açıklamalar siyaset kulislerinde 'seçim hamlesi' olarak yorumlanırken, Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamalarının bir özelliği daha dikkatlerden kaçmadı.

AKŞENER'İN SEÇİM VAADİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, borç yapılandırmaya yönelik açıklamalarının Meral Akşener'in 'borç silme' vaadi ile benzerlikleri dikkat çekti.

Öyle ki İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, borç batağındaki vatandaşın borçlarının ödeneceğini 24 Haziran seçimleri öncesi seçim çalışmalarında beyan etmiş, vatandaşın durumuna göre bazı borçların tamamen silineceği bazılarının ise yüzde 80'inin silineceğini söylemişti.

Akşener, kalan borçların ise 10 yıla kadar yapılan taksitlendirme ile ödeneceğini dile getirmişti.

Akşener'in o açıklamaları şöyleydi:

"Biz diyoruz ki 'Borç kaderin değil, sileceğiz' 30 Nisan 2018 tarihi itibariyle borçları, bankalarca veya tüketici finansman şirketlerince yasal takibe ya da yakın takibe alınmış olan ve de borçları tahsilat şirketlerine satılmış olan 4,5 milyon vatandaşımızın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçlarını satın alacağız. Bu durumda olan borçlulardan, işsiz, emekli ya da asgari ücretle çalışanların borçlarının tamamını, sileceğiz. Değil borcunu ödemek, evine ekmek, çocuğuna süt bile götürmekte zorlanan işsiz kardeşlerimizi, tam rahat edeceği yaşlarda borç krizi içinde debelenen emeklilerimizi bu yükten kurtarmak boynumuzun borcudur. Yine borçları bu durumda olan, düşük gelirle çalışan  vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin borçlarının en az yüzde 80'ini, belirli kriterlere göre sileceğiz. Kalan borçlarınıysa faizsiz 10 yıla kadar taksitle ödeyebilecekler."

İlgili Haberler