Ümit Özdağ: "20 yıl sonra Anadolu'da başka bir millet olacak"

Ümit Özdağ: "20 yıl sonra Anadolu'da başka bir millet olacak"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Suriyeliler’in ülkelerine dönmeleri sağlanmazsa, bundan 20 yıl sonra Anadolu topraklarında bambaşka bir milletin yaşayacağını söyledi.

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü, Ankara’da bir otelde “Türkiye’deki Suriyeliler” hakkında bir çalıştay düzenledi “Suriyeli Sığınmacılar ve Türkiye’ye Etkileri Çalıştayı’na” akademik ve siyasi camiadan birçok isim katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Bu çalıştayın amacı Suriyelilerin ülkelerine nasıl döneceklerinin araştırılması olacak” diye konuştu.

“SURİYELİ NÜFUSU RESMİ RAKAMLARIN ÇOK ÜZERİNDE”

Suriyelilerin, Türkiye’ye kavimler göçü büyüklüğünde bir kitleyle geldiğini söyleyen Özdağ, “Devletin verdiği rakamlar bazen 3.8 bazen 3.6 milyon olarak açıklanıyor. Devletin bazı kurumlarıyla yaptığımız gayri resmi konuşmalarda 1.5 milyon Suriyelinin de kayıt dışı olarak Türkiye’de olduğundan bahsediliyor. Örnek olarak Bursa; kayıtlara bakarsak 160 bin Suriyeli var ama 300 binin üstünde bir Suriyeli olduğu gerçeği de var” diye belirtti.

“20 YIL SONRA ANADOLU’DA BAŞKA BİR MİLLET OLACAK”

Türkiye’de olan Suriyeli sığınmacıların, Türkiye için oluşturduğu tehdidin birçok boyutu olduğunu fakat en önemlisinin demografik yapısını değiştirerek Türkiye’nin milli kimliğine zarar geleceğini aktaran Özdağ, “Bundan 20 yıl sonra bir başka millet Anadolu coğrafyasında yaşamaya başlayacak, eğer geri döndürülmezlerse” diye konuştu.

MİSAK-I MİLLİ SINIR MESELESİ

Meselenin bir başka boyutunun daha olduğu belirten Özdağ, “Birkaç gün önce İçişleri Bakanı “Suriyelilerin yüzde 65’i Misak-ı Milli sınırları içerisinden geliyor” dedi. Dediği doğru Suriye’nin kuzeyinden geliyor çoğu ve Suriye’nin kuzeyinden gelen bu nüfus Türkiye’ye aktarılırken Suriye’nin kuzeyinde de Arap etnik duvarının kalkması bir Kürdistan’ın, PKK’lıların boşaltılan alana yerleştirilmesi daha kolay oluyor” diye konuştu.

İlgili Haberler