“Anadolu Ajansı kartı partililere dağıtıldı”

“Anadolu Ajansı kartı partililere dağıtıldı”
İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk, Anadolu Ajansı personel kartlarının bir partinin gençlik kollarına dağıtıldığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Anadolu Ajansı’nın (AA) seçim güvenilirliğinin şaibeli bir hâl aldığına yönelik soru önergesini Meclis Başkanlığı’na iletti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istenen önergedeki en dikkat çekici nokta ise bir siyasi partinin gençlik kollarına, Anadolu Ajansı personel kartının dağıtıldığı iddiasıydı.

“AA GÜVENİLİRLİĞİNİ YİTİRMİŞTİR”

Öztürk’ün Meclis’e yönelttiği sorular şu şekilde: Anadolu Ajansı 24 Haziran 2018 seçim sonuçlarını Türkiye genelinde tek başına takip ederek medya kuruluşlarına aktarmıştır. Seçim gecesi ve öncesinde yaşanan bazı sorunlar, Anadolu Ajansı’nın güvenilirliğini şaibeli hale getirmiştir.

1)Yurt içi ve yurt dışı ayrı ayrı olarak, TRT ile ortak yayın projesi ile birlikte çalışan kaç personeli vardır?

2)Yurt içinde idari personel hariç toplam kaç muhabir kameraman ve personel vardır?

3)24 Haziran 2018 seçimleri baz alındığında 180 bin 65 yurtiçi, 7 bin 484 yurtiçi ve gümrük, 459 cezaevi 188 bin 88 sandık sonucu kaç personel tarafından haber merkezine aktarılmıştır?

4)Seçim sonuçlarının merkezinize yollanmasında dışarıdan hizmet alımı yapılmakta mıdır?

5)Bir siyasi partinin gençlik kollarına Anadolu Ajansı personel kartı dağıtıldığı doğru mudur?

6)24 Haziran 2018 seçimlerinde Anadolu Ajansı bu aktarım için ne kadarlık bir bütçe ayırmıştır?

fdrfrrdr.jpg