Suriyeliye yok Türk’e var!

Suriyeliye yok Türk’e var!
İYİ Parti Milletvekili İmam Hüseyin Filiz, Suriyeli girişimcilere tanınan ayrıcalıkların yerli sanayicileri zor duruma soktuğunu söyledi. Filiz, “Sanayicilerimiz haksızlığa uğramaktadır” diye konuştu.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Prof. Dr. İmam Hüseyin Filiz, işveren ve işçilerin yaşadığı sorunlara değindi. Meclis’te konu hakkında söz alan Filiz, Suriyeli girişimciler nedeniyle yerli sanayicilerin ve işçilerin büyük sıkıntılar çektiğine dikkat çekti. Gaziantep’te, Suriyelilerin açtığı işyerlerinin denetimden uzak ve vergiden muaf olduğunu belirten Filiz şöyle konuştu:

“SURİYELİ VERGİ ÖDEMİYOR”

“Şehrimizde ve bölgemizde yatırım yapan Suriyeli girişimciler, özellikle ayakkabı, terlik yan sanayi firmalarında ayrıca bir sorun teşkil etmektedir. Denetimden uzak bu iş yerlerinde sigortasız Suriyeli işçiler çalıştırılmakta ve Suriyeli mültecilerin sigorta primi, Bağ-Kur primi ödememeleri haksız rekabet doğurmaktadır. Dolayısıyla, aynı işi yapan sanayicilerimiz haksızlığa uğramaktadır. Ayrıca, ekonomik kriz sadece işverenleri değil, işçilerimizi de etkilemektedir. Ağustos 2018'den itibaren çok sayıda işçinin işlerine son verildiği ya da zorunlu izne çıkarıldığıyla ilgili iddialar bulunmaktadır.

İlgili Haberler