Erdoğan'dan dolar için yine aynı yorum: "Geçici"

Erdoğan'dan dolar için yine aynı yorum: "Geçici"
Erzurum'da vatandaşa seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dolardaki hareketlenmenin gelip geçici olduğunu söyledi. Erdoğan'ın benzeri bir açıklamayı 24 Haziran seçimlerinden önce de dile getirmiş, yalnız seçimlerin ardından dolar 7 TL barajını aşmıştı.

Yeniçağ / İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum İl Başkanlığı Teşkilat Yemeği'nde konuştu. Konuşmasında dövizin düşmeye başladığını söyleyen Erdoğan, "Şu anda döviz düşmeye başladı, 5,2 filan buralara düştü doların durumu bu. Sıkı tutacağız, iyi duracağız. Bunların hepsi gelip geçici" ifadelerini kullandı.

24 HAZİRAN ÖNCESİ NE DEMİŞTİ?

Erdoğan'ın, bu açıklamaları ise 24 Haziran seçimleri öncesi yaptığı bir açıklamayı hatırlattı. Seçimlere yaklaşık bir ay kala kurdaki hareketlenmeye ilişkin açıklamada bulunan Erdoğan, o dönem 4 TL civarında olan dolar için "Bu kurdaki hareketlilik konusu geçicidir bir de konjonktüreldir" değerlendirmesine "Ama onun dışındakiler de tamamen seçim ortamında piyasaları bozmaya yönelik teşebbüslerdir, iç ve dış kaynaklı teşebbüslerdir" diyerek devam etmişti.

Dolardaki yükseliş için seçimleri işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları, seçimlerin ardından her ne kadar doların düşeceğini savunsa da, 24 Haziran'ın ardından yaşanan dalgalanmada dolar 7 TL barajını aşmış, sonrasında ise 5 TL seviyelerinde seyrini sürdürmüştü.

Bugün ise dolar 5,25 bandında işlem görmeye devam ediyor.

İlgili Haberler