AKP'li vekilden ilginç oy pusulası çıkışı, "Ashab-ı Kehf"

AKP'li vekilden ilginç oy pusulası çıkışı, "Ashab-ı Kehf"
AKP Konya milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir çekilen kurada AKP’nin oy pusulasında 8. sırada yer almasıyla ferahladığını söyleyerek, bu sıra numarasıyla Ashab-ı Kehfi hatırladığını söyledi.

AKP'de İsmet Yılmaz'ın 'cennet' çıkışına benzer bir açıklama da Konya Milletvekili Ahmet Özdemir'den geldi.

Geçtiğimiz günlerde YSK tarafından kura sonucu belirlenen oy pusulasında partisinin 8. sırada olduğunu hatırlatan Özdemir, bu rakamın kendisine Ashab-ı Kehf'i hatırlattığını söyledi.

Partisinin Konya İl Başkanlığı'nda haftalık gündem değerlendirme toplantısında konuşan Özdemir, "İslam inancı gereği, bir şeyi uğursuzluğa yormanın yeri yoktur fakat hayra yormanın önemi vardır. 8 rakamını görünce Ashab-ı Kehfi hatırladım. 8 rakamının hakikaten mukaddes kitabımızda yeri olan bir rakam olduğunu gördüm. Gönlüm de bu anlamda bir ferahlama ile doldu" ifadelerini kullandı.

ASHAB-I KEHF NEDİR?

Kuran-ı Kerim'de geçen Ashab-ı Kehf (Yedi uyurlar) hikayesi ne göre, dönemlerindeki hükümdarım putperest inancına karşı çıkan 6 gencin kendi inançlarını yaşayabilmek için de toplumdan uzak bir mağarada yaşamaya karar verdikleri söylenmektedir. 6 genç kendi toplumlarını terk edip yola koyulduklarında, karşılarına bir çoban ve köpeği çıkar. Sohbet ederler ve çoban da onlara katılmak ister. Böylece grup 7 kişi ve 1 köpek olmuştur. Çobanın köpeğinin adının Kıtmir olduğu söylenir. 

Hükümdarın hizmetlisi olduklarından, bu gençlerin bulunması için harekete geçildiği ve saklandıkları mağaranın bulunduğu söylenir. Roma İmparatoru, onlara olan kızgınlığından dolayı içeriden çıkamamaları için mağaranın girişine taşlarla duvar ördürmüştür. İmparatorun bu düşüncesinin aksine gençler mağarada ölmemiş 300 yıllık bir uykunun ardından kaldıkları mağaradan çıkıp hayatlarına devam etmişlerdir.

İlgili Haberler