Aile Bakanlığı ile İŞKUR'dan Suriyeliler için istihdam seferberliği

Aile Bakanlığı ile İŞKUR'dan Suriyeliler için istihdam seferberliği
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR, Türkiye'de bulunan Suriyeliler için istihdam seferberliği hareketi başlattı. Bu kapsamda 7 binin üzerinde Suriyelinin istihdam edileceği bildirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından Dünya Bankası iş birliğiyle hayata geçirilen "Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi" kapsamında, yarısı Suriyeli olmak üzere 14 bin 800 faydalanıcının niteliklerinin ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi sağlanacak.

Toplantıda konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Türkiye'de bulunan Suriyelilerin sanata, spora ve ekonomiye katılmalarını sağlayacak politikaların yürütüldüğünü belirtti.

İstihdama katılım için önemli çalışmalar yapıldığını aktaran Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında çok başarılı sonuçlar alındığını kaydetti.

İSTANBUL, ADANA, ŞANLIURFA VE GAZİANTEP

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya da İŞKUR'un "Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları İçin İstihdam Desteği Projesi" ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamladığını dile getirdi.

Projenin ana eksenini oluşturan yarısı Türk, yarısı Suriyeli 14 bin 800 kişinin iş fonu, aktif iş gücü programlarıyla yetiştirilip istihdam edileceğini kaydeden Uzunkaya, bu kişilere dil eğitimleri, danışmanlık hizmetleri verileceğini söyledi.

Uzunkaya, Suriyelilerin bulunduğu İstanbul, Adana, Şanlıurfa ve Gaziantep'te bu programın etkin şekilde uygulanacağını, programın 2021'de biteceğini anlattı.

İlgili Haberler