Kuraklık tehlikesi olan doğa harikasına millet bahçesi!

Kuraklık tehlikesi olan doğa harikasına millet bahçesi!
Burdur'da mahkeme kararına rağmen yapılan sulama göleti ve çevresindeki maden ocakları nedeniyle kuruma tehlikesi yaşayan doğa harikası Salda Gölü'ne millet bahçesi yapılacağı ortaya çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Salda Gölü çevresindeki 300 bin metrekarelik alanda Salda Millet Bahçesi yapılacağını duyurdu.

Daha önce tartışmalar neden olan sulama göleti projesiyle gündeme gelen doğa harikası gölde dava sürecine rağmen yapılan çalışmaların durdurulmadığı aleyhte karar çıkmasına rağmen sulama göletinin çoktan yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Çevresindeki maden ocakları nedeniyle de yok olma tehlikesi yaşan gölün çevresine şimdi de otopark alanları, bisiklet yolu, bungalov evler ve kafeteryalar yapılacağı ve 300 bin metre karelik alanın millet bahçesi olacağı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye'nin Maldivleri" olarak nitelendirilen Salda Gölü'nde inceleme yaptı.

Yetkililerden bilgi alan Kurum, "Biz burayı Cumhurbaşkanlığımızın dün açıkladığı manifesto çerçevesinde çevreyi korumak adına, şehirlerimizi korumak adına özel çevre koruma bölgesi ilan edeceğiz. Bu ilan çerçevesinde, bulunduğumuz yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda Salda Millet Bahçesi yapacağız. Bu da bir ilk olacak. Millet Bahçesi Projesi çerçevesinde buraya gelen turistlerimiz, yapacağımız otoparkta araçlarını park edecek. Geliş gidiş yollarını daha iyi şartlar altında yapmak suretiyle bu bölgeye gelen vatandaşımızın bungalov evlerde, kafeteryalarda dinlenmesi, yürüyüş yollarında, gezinti alanlarında gezmesini sağlayacak birçok düzenlemeyi de bu proje kapsamında yapmış olacağız" dedi.

Gölün etrafında bisiklet yolu projesi yapılacağını aktaran Kurum, böylece vatandaşın burada vaktini en güzel şekilde geçirebileceğini ifade etti.

Göl etrafındaki çarpık düzenlemeye de değinen Kurum, Burdur Valiliği ile yapacakları proje çerçevesinde, her türlü festivalin ve programın yapılabileceği alanların da proje içesinde yer alacağını, buraya tuvaletler ve mescit de yapılacağını dile getirdi.

İlgili Haberler