Suriyeliler Türkiye hariç her yerden ülkelerine dönüyor

Suriyeliler Türkiye hariç her yerden ülkelerine dönüyor
Türkiye’deki Suriyeli nüfusu her geçen gün artarken, diğer komşu ülkelere dağılan binlerce göçmen, Ürdün sınır kapısından giriş yaparak ülkelerine geri dönüyor.

Türkiye, topraklarında 4 milyon üzerinde Suriyeli nüfusu barındırıyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Milyonlarca göçmen arasından ülkesine dönüş yapanların sayısı ise oldukça az.

Türkiye-Suriye sınır kapıları arasında ticari taşımacılık yapan araçların dışında bir hareketlilik görülmezken, Ürdün-Suriye sınırında bambaşka bir durum söz konusu. BBC Ortadoğu Muhabiri Yolande Knell’in haberindeki görüntülerde, Suudi Arabistan ve Ürdün’den ülkelerine giriş yapan Suriyeliler uzun araç kuyrukları oluşturuyor.

“BURASI ÇOK GÜVENLİ EVİNİZE DÖNÜN”

Caber sınır kapısında işlemlerin ardından, vatanlarına giriş yapan Suriyeliler’in, “Herkes ülkesine (Suriye’ye) geri dönsün. Burası çok güvenli” dediği de görüntülere yansıyor. İşlemlerin yapıldığı noktalardaki yoğunluk dikkatlerden kaçmazken, Halep yakınlarındaki bir göçmen kampından ülkesine döndüğünü açıklayan bir Suriye vatandaşı kadın da, “Ülkemize, evimize kavuşacağımız için çok mutluyum” açıklamasında bulunuyor.

İlgili Haberler