Özhaseki: "Suriyelilerin yüzde 99'u gidecek"

Özhaseki: "Suriyelilerin yüzde 99'u gidecek"
AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Suriyelilerin yüzde 99'unun ülkelerine döneceğini söyledi.

AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, ATO Congresium’da gerçekleşen Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. 

Türkiye’deki Suriyeli sığınmacıların durumu hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Özhaseki, "Orada güvenlik sağlandığında emin olun yüzde 99'u gidecektir" ifadelerini kullandı. Özhaseki'nin bu açıklaması akıllara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Suriye normalleşti, Lübnan’dan dönüyorlar, Türkiye’den niye dönmüyorlar? şeklinde bir fitne oluşturmaya çalışanlar var. Peki, bu insanlar nereye dönecekler?" ifadelerini getirdi.

Özhaseki'nin açıklamaları şöyle:

“Suriye meselesi ülkemizin karşı karşıya bulunduğu en önemli sorunlardan bir tanesi. İçimizi yakan da bir konu, Allah hiçbir ülkeyi Suriye gibi etmesin. Daraldıklarında, bunaldıklarına bizim ülkemize sığındılar, biz de kapıyı açtık. Allah bizim başımıza böyle bir felaket vermesin, bizim gidecek bir yerimiz de yok. Yalnız oradan gelen herkesi de kaçanlar gibi görmeyin. Biz ülke olarak aslında kör, vicdansız bir dünyanın merhamet adasıyız. Suriye konusunda bazen ‘Niye bunlara yardım ediliyor’ gibi bakılıyor, ama tarih bunları yazacak. Cenab-ı Hak, bu millete belki de o gariplerin, mazlumların yüzü suyu hürmetine bereket, iyilik ve güzellik veriyor. Bunu hiç unutmayalım. Üç günlük dünyadayız, onlar bizim kardeşlerimiz. Orada güvenlik sağlandığında emin olun yüzde 99'u gidecektir. Vatanlarında yaşarlar inşallah" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler