Steven Spielberg yalnız kaldı

Steven Spielberg yalnız kaldı
Ünlü yönetmen Steven Spielberg, Netflix yapımı filmlerin Oscar ödülleri için yarışıyor olmasını eleştirmiş ve Akademi ödüllerinin değerlendirme kurallarının değiştirilmesi önerisinde bulunmuştu.

Netflix yapımı Roma filminin Oscar ödül töreninde en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni ve en iyi yabancı film ödülünü kazanmasının ardından, çevrimiçi film ve dizi izleme platformuyla ilgili tartışmalar yeniden gündeme gelmişti.

3 Oscar sahibi Steven Spielberg, Netflix filmlerinin Oscar’dan çıkarılması gerektiğini savunmuş, Oscar’da kural değişimi içeren planını da Akademi Yöneticiler Toplantısı’nda açıklayacağı belirtilmişti. Ancak Spielberg planına destek bulmayı beklerken sinema dünyasından büyük tepki çekti. Spielberg, internet yayın kanalında gösterilen yapımların Oscar yerine Emmy’de yarışmalarını öneriyor. Roma filminin 3 dalda Oscar almasının ardından Netflix, Robert de Niro ve Al Pacino’yu bir araya getiren yeni filmi The Irishman’in duyurusunu yapmıştı. Duyurunun ardından Netflix’in gelecek sezon ödüllerinde de iddialı olacağı yorumları yapılmıştı.

SEVİYORUZ

Spielberg’in Netflix karşıtı çalışmaları, 13th adlı Netflix belgeseliyle Oscar kazanan Ava DuVernay, oyuncu Bruce Campbell’in de aralarında bulunduğu pek çok sinema endüstrisi çalışanının da tepkisini çekti. Netflix de Twitter’dan isim vermeden Spielberg’e “Biz sinemayı seviyoruz” dedi ve sevdikleri başka şeyler olduğunu belirterek, onları da şöyle sıraladı: “Satın almaya her zaman gücü yetmeyen insanlar için ya da sinema salonu olmayan yerlerde yaşayan insanlar için erişilir olmak. Aynı anda her yerde, herkesin piyasaya çıkanlardan (film/dizi) hoşlanmasına izin vermek. Film yapımcılarına, sanatlarını paylaşmak için daha fazla yol sunmak. Bunlar birbirini dışlayan şeyler değil.”