İYİ Partili İlay Aksoy: "Suriyelilere bırakıp gitmeli miyim?"

İYİ Partili İlay Aksoy: "Suriyelilere bırakıp gitmeli miyim?"
İYİ Parti’nin İstanbul Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy, Suriyelilerle ilgili pankartına tepki gösterenlere, “Suriyelilere bırakıp gitmeli miyim?” diye sordu.

Yerel seçimlerde İYİ Parti’nin İstanbul Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy’un "Fatih'i Suriyeliler'e teslim etmeyeceğim" yazılı pankartı tartışmalara sebep olmuştu.

Çağlar Cilara’nın Youtube kanalı olan 10. Köy’e konuk olan İlay Aksoy, konuyla iliği açıklamalarda bulundu.

Sadece kendisinin değil Fatih sakinlerinin de Suriyelileri istemediğini dile getiren İlay Aksoy, “Beni ırkçılıkla suçluyorlar ama o zaman teslim etmeli miyim? Bırakıp gidelim mi o zaman? Daha fazla iş imkanı mı yaratalım? Ben çocuklarımı bu ortamda yetiştirmek istemiyorum. Fatih’i Suriyelilere teslim etmek istemiyor halk. Çünkü çok büyük sosyolojik sorunlar baş göstermeye başladı” ifadelerini kullandı.

Göç politikasının bilgisizce yapıldığını da vurgulayan Aksoy, “Çok bilgisizce ve bilinçsizce göç politikası uygulandı. Hiçbir gelişmiş ülkede böyle bir göç politikası uygulanamaz. Yani siz insanları sınırdan getirip sonra 'Ya biz bunlarla ne yapacağız acaba?' diyemezsiniz. Öyle bir politika yok” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ da İlay Aksoy’a destek vererek, “İlay Aksoy'u korkutamazsınız” dedi.

umit-ozdag-003.jpg

İlgili Haberler