İlay Aksoy: “Tarihi Yarımadayı Katarlılara sattırmayacağım”

İlay Aksoy: “Tarihi Yarımadayı Katarlılara sattırmayacağım”
İYİ Parti Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy, tarihi yarımada çevresine yapılacak projelerin Katarlı şirkete verilmesine tepki göstererek “Tarihi yarımadayı Katarlılara sattırmayacağım” şeklinde pankart astırdı.

Hükümete yakın medyanın "Fatih'i Suriyelilere teslim etmeyeceğim" pankartı nedeni ile hedef gösterdiği gelen İYİ Parti Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy, yeni bir afiş astırdı. İstanbul’da tarihi yarımada çevresinde yapılacak projelerin Katarlı şirketlerin üstlenmesine tepki gösteren Aksoy, “Tarihi yarımadayı Katarlılara sattırmayacağım” şeklinde pankart astırdı.

54524600_359704678212374_7857308360662581248_n-001.jpg

2005 yılında kentsel yenileme alanı olarak ilan edilen bölgede “Süleymaniye’yi Yenileme Projesi”nin birinci etabı Katar’ın TOKİ’si olarak bilinen Qatari Diar ile Kuzu İnşaat’ın ortaklığında kurulan Diar Süleymaniye Gayrimenkul adlı şirkete verilmişti.

İYİ Parti Fatih Belediye Başkan adayı İlay Aksoy, "Fatih'i Suriyeliler'e teslim etmeyeceğim" pankartıyla gündeme gelmişti.

Söz konusu pankart nedeni ile hükümete yakın medyanın hedef gösterdiği İlay Aksoy, "Ben siyasi jargonla değil, halkın diliyle konuşuyorum. Artık gerçekçi olmak zorundayız. Fatih'te yaşayan vatandaşlar bu projeyi fazlasıyla destekliyor" ifadelerini kullanmıştı.

iyi-016-002.jpg

AKSOY: “ASIL BEKA SORUNU SURİYELİLER”

Aksoy, Fatih Belediye Başkanı seçilirse Suriyeli vatandaşlarla ilgili yapacaklarını ise şu şekilde anlatmıştı: “Birincisi Fatih’te bulunan Arapça levhaların hepsi kesinlikle indirilecek. Burası Türkiye. Yurt dışında göç eden hiç kimse kendi dilini bu kadar katı bir şekilde kullanamıyor. Mülteciler geldikleri ülkeye uyum sağlar. Bulundukları ülke onlara uyum sağlamaz. Beka diyoruz ya asıl beka budur. Çünkü bizim toplumsal yapımız bozuluyor bu şekilde. Bizim kültürümüze son derece uzak bir yapıyla zorla yaşamak zorunda bırakılmak asıl beka sorunudur. Okullarda Türkçe bilmeyen birçok Suriyeli çocuk var. Eğitim seviyemiz Suriyeliler yüzünden gerilemiş vaziyette. Onların sayesinde de inanılmaz bir gerileme yaşıyoruz.”

İlgili Haberler