AKP - MHP toplantısında gergin anlar!

AKP - MHP toplantısında gergin anlar!
Ruzi mahşer açıklamasıyla tepki toplayan AKP’li İsmet Yılmaz’ın, “Ankara’dan destek almak için oyunuzu AKP’li İlhan Eren’e verin” sözleri MHP’li adayı kızdırdı. Yılmaz’ın yanına giden Epsileli, “Hizmetler, hak edene verilir. Hak da hukuk da budur” dedi.

YENİÇAĞ/İSTANBUL

AKP’nin Sivas Büyükşehir Belediyesi başkan adayına oy isterken kullandığı, “Hilmi Bilgin'e vereceğiniz destek ruzi mahşerde (kıyamet günü) beraat belgeniz olacak” ifadesi ile kamuoyunun tepkisini çeken AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın yeni görüntüleri ortaya çıktı.

AKP’nin Koyulhisar adayı İlhan Eren için oy isteyen Yılmaz, çevresindekilere, “Kardeşlerim kimle daha fazla hizmet gelir? Arkasında, bakanları olan, arkasında Cumhurbaşkanı Erdoğan olan kim ise daha çok hizmet getirir” doğru mu?” sorusunu yöneltti.

“ANKARADAN DESTEPĞİ SADECE AKP ALIR”

MHP’nin Koyulhisar adayı Osman Epsileli için “Diğer kardeşlerimiz de hizmet getirebilir ama bir getirir üç getirir. Ama İlhan Başkan 10 getirir” sözlerini sarf eden Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hükümetle uyum içerisinde çalışacak, hükümetten destek alabilecek bir kardeşimizin belediye başkanı olması lazım. O da İlhan başkandır. Kimse, ‘Koyulhisar’ın kaynakları yeterlidir’ diyebilir mi? Ankara’dan destek almak lazım. Bu desteği İlhan başkan alır.”

“BEN BUNU KABUL ETMİYORUM”

Yılmaz’ın bu konuşmalarından rahatsız olan MHP’nin Koyulhisar adayı Osman Epsileli, MHP’nin de Sivas ve ilçelerinde önemli bir oy potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. İsmet Yılmaz’ın yanına giderek, “Buradaki konu, sanki Osman Epsileli belediye başkanı olursa doğalgaz gelmeyecek, İlhan başkan gelirse gelecek. Ben bunu kabul etmiyorum. Doğalgaz gelecekse, bizim başkanlığımızda da gelecek. Bu ülkenin hizmetleri, tüm ilçeler hak ediyorsa verilecektir. Adalet de hak da hukuk da budur.” sözleriyle tepki gösterdi.

İlgili Haberler