Cumhur İttifakı'nın demokrasi çelişkisi

Cumhur İttifakı'nın demokrasi çelişkisi
Erdoğan’ın İstanbul için, “13-14 bin farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı yoktur” demesi ittifak ortağı Bahçeli’nin 31 Mart akşamı söylediği bir sözü akla getirdi.

İstanbul’da geçersiz oyların sayımı devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Rusya’ya hareket etmeden önce yaptığı açıklamada, “10 milyonu aşkın seçmenin olduğu İstanbul’da kalkıp da 13-14 bin farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı yoktur.” demesi, Cumhur İttifakının iki farklı demokrasi anlayışını ortaya çıkardı.

Erdoğan’ın ittifak ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart akşamı seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından sorulan bir soruya verdiği yanıtta, “Kazanmak için bir oy fazla almak yeterlidir” demişti. Ortaya çıkan bu iki farklı durum, Cumhur İttifakının demokrasi çelişkisi olarak yorumlandı.

İMAMOĞLU’DAN BAHÇELİ GÖNDERMESİ

Erdoğan’ın 13-14 bin oy açıklamasına cevap veren İmamoğlu ise, Bahçeli’nin sözünü hatırlattı. 15 bin oyla kazanılan seçimi şaibeli olarak tanımlamaya çalışıyorlar diyen İmamoğlu, “3 bin oyla seçimi kazanmaktan çekinmediniz. Hem de yalan. Şimdi 15 bin oyu küçümsüyorsunuz. Gülüyorum hallerine. Size Sayın Bahçeli'nin sözünü hatırlatayım. 1 oyla bile seçim kazanılır.” dedi.

İlgili Haberler