Tanju Özcan’dan HDP’li Sakık ve AKP’li Sayan’a Suriyeli cevabı

Tanju Özcan’dan HDP’li Sakık ve AKP’li Sayan’a Suriyeli cevabı
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, HDP’li Sırrı Sakık’ın sosyal medyadan ırkçılık suçlamasına, “Ben her zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri idim. Sende Kandil'in kadrolu yalakası. Kaybetmen beni üzmedi. ” ifadeleriyle cevap verdi.

Yerel seçimler 31 Mart’ta sona erdi ama tartışmaları hala sürüyor. Bu süreçte Ağrı Belediyesi’ni kaybeden HDP’li Sırrı Sakık 31 Mart’ta Bolu Belediye Başkanlığı'na seçilen Tanju Özcan’a ırkçılık suçlamasında bulundu.

Sakık suçlamasında, “Meclis’te iki dönem birlikte bulunduk. Meclis’te de ırkçılığın temsiliydi. Bolu’da ona oy veren her demokrat bu suça ses çıkarmalıdır. Irkçılık suçtur!” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Sakık’ın ırkçılık sözlerine, “Haklısın... İki dönem birlikte Milletvekilliği yaptık... Ben her zaman Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri idim... Sende Kandil'in kadrolu yalakası... Kaybetmen beni üzmedi.. @sakiksirri” ifadeleriyle cevap verdi.

56635081_1020087438183313_1775387661662420992_n.jpg

Öte yandan Ağrı Belediyesi’ne 31 Mart’ta seçilen Savcı Sayan, Tanju Özcan’ın Suriyeli açıklamasına, “Bolu'daki Suriye'lileri Ağrı'ya bekliyorum. Biz ekmeğimizi bölüşürüz. Kur-an'ı öpmek yetmez içinde yazanlara da uymak gerekir...”  ifadeleriyle yanıt vermişti.

2-20190410124141.jpg

Bolu Belediyesi’ne 31 Mart’ta seçilen Tanju Özcan, hem AKP’li Savcı Sayan’a hem de HDP’li Sırrı Sakık’a,  “Tekrarlıyorum...ben Başkan olduğum sürece, Yatağa aç giren vatandaşlarımız var iken, Bolu da Türk Halkının vergilerinden oluşan bütçemizden, SURİYELİLERE bir tek kuruş yardım yapılmayacaktır.. @SavciSayan ,@sakiksirri” ifadeleriyle yanıt verdi.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN NE DEMİŞTİ?

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, ilk resmi yazısında, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne, “İlimizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması” ifadeleriyle talimat vermişti.

İlgili Haberler