Satılık vatandaşlığın reklamı oraya taşındı!

Satılık vatandaşlığın reklamı oraya taşındı!
Yabancıların Türk vatandaşlığı alması için 250 bin dolarlık konut alımının yeterli olmasından sonra tepkiler sürerken, mevcut düzenlemenin tanıtımını yapılmasına da devam ediliyor.

İstanbul Havalimanı’nda asılan bir afiş sosyal medyada gündem oldu. Gazeteci Duygu Demirdağ’ın paylaştığı fotoğrafta üzerinde “250 bin dolar yatırımla Türk vatandaşı olun” yazan bir afiş görülüyor.

duyguu.png

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN TEPKİ

Söz konusu afişe İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ'dan tepki geldi. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Özdağ, "Hiç bir ciddi devlet böyle vatandaşlık pazarlamaz. Bu yaklaşım pazarlayanların Vatana verdikleri anlamın göstergesidir" ifadelerini kullandı.

ozdag.png

Geçtiğimiz yıl yapılan düzenleme ile yabancıların Türk vatandaşı olma şartlarında değişiklik yapılmış ve 250 bin dolarlık konut alanlara vatandaşlık verilmesinin önü açılmıştı. Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme sonrası özellikle Arap ülkelerinden gelip Türkiye’de konut alanların sayısında artış yaşanmıştı.

TÜİK verilerine göre, 2018 yılında yabancılara konut satışı 2017 yıl sonuna göre yüzde 78,4 artarak 39 bin 663'e ulaştı. 2017 yılında 22 bin 234 adet konut satışı gerçekleşmişti.

Yabancılara geçen yılın ilk çeyreğinde 5 bin 298, ikinci çeyreğinde 6 bin 518, üçüncü çeyreğinde 12 bin 339 ve dördüncü çeyreğinde 15 bin 508 konut satıldı.

İlgili Haberler