Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a Suriyeli öğrenci tepkisi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'a Suriyeli öğrenci tepkisi
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un, Suriyeli öğrencilere ilişkin yaptığı açıklamayı eleştiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, "Sınıflar 40-45 kişi" dedi. 500 bin çocuğun da okumadığını belirten İYİ Partili Özdağ, ise "Çözüm vatanlarına dönüş" dedi.

Erdem AVŞAR / YENİÇAĞ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katıldığı bir programda Suriyeli öğrencilere ilişkin yaptığı açıklamalara İYİ Partili vekillerden eleştiri geldi.

Bakan Selçuk'un, Suriyeli öğrenci sayısının 600 bin olduğunu ifade ettiğini dile getiren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Suriyeli öğrenciler nedeniyle sınıflardaki öğrenci sayısının arttığına dikkat çekti. Türkkan, "Milli Eğitim Bakanı @ziyaselcuk, okullardaki Suriyeli öğrenci sayısının 600 bin olduğunu, bunun da Finlandiya’daki tüm öğrenci sayısından fazla olduğunu ifade ediyor. Gebze ve Darıca’da sınıflar 40-45 kişi" ifadelerini kullandı.

"MAFYA VEYA İŞİD İÇİN İNSAN KAYNAĞI OLUŞTURUYORLAR"

Türkkan'ın açıklamalarına destek ise İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'dan geldi.

Özdağ, 500 bine yakın Suriyeli çocuğun da eğitim görmediğini ifade ederek, eğitim almayan çocukların mafyalara ya da IŞİD'e insan kaynağı olduğunu söyledi. Çözümün planlı bir geri dönüşte olduğunu belirten Özdağ, Suriyeli öğrenci nüfusunun Türkiye genelindeki eğitim kalitesine olumsuz yansıdığını da dile getirirken şu ifadeleri kullandı:

"500 bin Suriyeli çocuk ise hiç eğitim almıyor. Aldıkları zaman Türk öğrencilerin kaynaklarını emiyor, eğitimin kalitesini düşürüyorlar. Almadıkları zaman mafya veya İŞİD için insan kaynağı oluşturuyorlar. Çözüm vatanlarına dönüşün planlanması"

bkj.jpg

İlgili Haberler