Gürsel Tekin: “24 Haziran’ın da iptalini mi isteyeceksiniz?”

Gürsel Tekin: “24 Haziran’ın da iptalini mi isteyeceksiniz?”
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP'nin öne sürdüğü İstanbul seçiminde banka çalışanlarının görevli olduğu iddiasına, “Bu kişiler sadece bu seçimde değil 24 Haziran'da da görevliler. Onun da iptalini mi isteyeceksiniz?” ifadeleriyle cevap verdi.

İstanbul seçimlerine yönelik itirazları görüşen YSK, kısıtlı seçmen iddiasıyla ilgili olarak 41 bin 132 kişi ile memur olmayan sandık kurulu başkan ve üyelerinin araştırılmasına karar vermişti.

AKP’nin YSK temsilcisi Recep Özel’in İş Bankası çalışanlarının İstanbul seçimlerinde görevli olduğunu iddia ederek bunu Twitter’dan paylaşım yaptığı görüldü. Bu paylaşımda başka banka çalışanlarının da İstanbul seçimlerine görev aldığı görüldü.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP’nin YSK Temsilcisi Recep Özel’in bu paylaşımına Twitter’dan cevap verdi. Gürsel Tekin, “Kanuna uygun. Bu kişiler sadece bu seçimde değil 24 Haziran'da da görevliler. Onun da iptalini mi isteyeceksiniz?” ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin’in açıklamalarının tamamı şu şekilde:

“El için kuyu kazan, evvela kendi düşermiş. Orada sadece İş Bankası çalışanları yok, her bankadan var. Görevlendirmeyi yapan İl ve İlçe Seçim Kurulları. Kanuna uygun. Bu kişiler sadece bu seçimde değil 24 Haziran'da da görevliler. Onun da iptalini mi isteyeceksiniz?”

İlgili Haberler