Tanzim çadırlarının borcu halka kaldı

Tanzim çadırlarının borcu halka kaldı
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tarım Bakanı Pakdemirli’ye tanzim satışlarının zararını içeren bir önerge sundu. Pakdemirli ise önergeye yanıt veremedi.

Ekonomik krizin yiyecek içecek sektöründe özellikle sebze ve meyvelerin fiyatlarındaki artışa neden olmasından sonra gündeme getirilen tanzim satışları seçimlerin sona ermesinin ardından kısmen kaldırıldı. Tanzim çadırları bir bir kapatılırken maliyet tablosuna ilişkin ise hiçbir açıklama yapılmadı.

Zararına satışların kanunlara aykırı olup olmadığı sorusunu ise, CHP Muğla milletvekili Süleyman Girgin TBMM Başkanlığı’na taşıdı.

SORULAR YANITSIZ KALDI

CHP Muğla vekilinin Süleyman Girgin, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Girgin’in önergesinde İstanbul ve Ankara’daki tanzim satışının yol açtığı kamu zararını ve bu zararın karşılanacağı kurum ve kuruluşları sordu. Önerge zamanında yanıtlanmadığı için Meclis İçtüzüğü gereği iade edildi.

Önergesi yanıtlanmayan vekil Girgin: “1 Nisan günü çadırların kapatılması ile bu uygulamanın seçim rüşveti olduğu iyiden iyiye ortaya çıktı. Şimdi bir soru ortaya çıkıyor. Seçim sonrasında halkın geçim derdi bitti mi? Millet iş, aş ve ekmek derdinde. Bunlar artarak devam ederken tanzim satışları kapatıldı. Seçim rüşvetini milletin cebinden ödediler, zararı açıklayamıyorlar” diyerek eleştiride bulundu.