Talabani'den Ankara'ya teşekkür!

Talabani'den Ankara'ya teşekkür!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun peşmerge yönetiminin kontrolündeki Erbil'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından sözde Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, teşekkür mesajı yayınladı.

31 Mart yerel seçimlerinde "Milliyetçi" söylemlerle gündeme gelmeyi tercih eden AKP'nin, büyükşehirleri kaybederek yara aldığı seçimlerin ardından Irak'a gerçekleştirilen üst düzey ziyaret dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Irak ziyaretinde peşmerge kontrolündeki Erbil'de de temaslarda bulundu. Görüşmede şanlı Türk Bayrağı ile peşmerge paçavrasının yine yan yana getirilmesi tepkilere neden olmuştu.

"KÜRDİSTAN BÖLGESİ’NE VERDİĞİ DESTEKLERİNDEN DOLAYI ANKARA’YA TEŞEKKÜR ETTİK"

Çavuşoğlu'nun Irak'ın kuzeyinde peşmerge yönetimi ile temasa geçmesi tepkilere neden olurken, sözde Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, görüşmeye ilişkin mesaj yayınladı.

Görüşmenin çok olumlu geçtiğini belirten Talabani,  “Görüşmede ikili ilişkilerin geliştirilmesi, su sorununda ortak adım atılması ve ticaret hacminin yükseltilmesi konusunda hemfikir kaldık” ifadelerini kullandı.

Görüşmede ekonomik ve eğitim alanlardaki işbirliği konularının da ele alındığına dikkat çeken Talabani, “Türkiye ile barış yoluyla atılacak her adımın destekçisi olacağımızın altını çizdik ve Kürdistan Bölgesi’ne verdiği desteklerinden dolayı Ankara’ya teşekkür ettik” diye yazdı.

Başkent Bağdat ve Basra temaslarının ardından dün Erbil'e giden Çavuşoğlu, ziyaret kapsamında Neçirvan Barzani, Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani ve Kubat Talabani’nin de aralarında bulunduğu peşmergenin üst düzey isimlerle bir araya gelmişti.

İlgili Haberler