İktidara yakın yazar Öcalan'a göz kırptı: "Demirtaş serbest kalmalı"

İktidara yakın yazar Öcalan'a göz kırptı: "Demirtaş serbest kalmalı"
PKK elebaşı Öcalan’ın avukatları ile görüştürülmesi ve mektubunun paylaşılması, çözüm süreci yeniden mi başlıyor tartışmalarına neden olurken, iktidara yakın Sabah Gazetesi yazarı Barlas, Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde olmaması gerektiğini söyledi.

İmralı Cezaevinde tutuklu bulunan PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatıyla görüştüğü açıklanmış ve avukatların görüşmeye dair açıklamasında Öcalan'ın metni okunmuştu.

Mektupta, iki nokta dikkat çekmişti. Öcalan Suriye konusuna girerek, SDG, PKK, YPG ilişkisini ortaya koyan ve Fırat’ın doğusundaki PKK varlığına özerklik verilmesini işaret eden bir ifade kullanmıştı. Ayrıca, 2013 yılındaki Nevruz’da okunan mektubuna da vurgu yapmış ve üstü kapalı yeniden çözüm süreci çağrısında bulunmuştu.

Terörist başı Öcalan’ın mektubunun ardından ise iktidara yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas’tan dikkat çeken bir çıkış geldi. Barlas, İnternethaber Yayın Grubu Başkanı Hadi Özışık'ın sorularını yanıtladı ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde olmaması gerektiğini söyledi.

Özışık'ın sorusu ve Barlas'ın verdiği yanıt şöyle:

-Siyasetçinin hapiste olmasını kabul edemem diyorsunuz. Selahattin Demirtaş da içeride mesele.

"Benim babam da politikacıydı. Gaziantep olaylarından hapis yattı. Yozgat Cezaevine her hafta giderdim cezaevine. Politikacıların hapiste olması aklım almıyor kabul etmiyor ama oluyor. Demirtaş da keşke hapiste olmasa. Kimse olmasa. yazar çizer ama oluyor. Burası Orta Doğu. Siz bulunduğunuz coğrafyanın farkında değilseniz. Demirtaş'ın konuşmasına baktığınız zaman Türkiye'de resmi ideolojinin, devletin bütün temel değerlerini açıkça hücum eden bir siyasi lider. Onun da müeyyidesi bu işte. Burası 20 yüzyılın ikinci yarısında bir başbakanı idam etmiş ülke. Dahası var mı?"

Teröristbaşı Öcalan’ın mektubunun ardından, iktidara yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas’ın bu Demirtaş’ın serbest kalmasını istemesi, çözüm sürecinin yeniden başlayacağının işareti olarak yorumladı.

İlgili Haberler