Rabia Naz'ın ölümü TBMM gündemine taşındı

Rabia Naz'ın ölümü TBMM gündemine taşındı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ı TBMM gündemine taşıdı.

İYİ Parti Başkanlık Divanı Üyesi ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaşamını yitiren Rabia Naz’ın şüpheli ölümünü TBMM gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma gerçekleştiren Nuhoğlu, “Olayla ilgili bütün şüphelerin ortadan kalkması şarttır” açıklamasında bulundu.

Hayrettin Nuhoğlu, TBMM’de gerçekleştirdiği konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Toplumda zedelenen adalet duygusunun hiç olmazsa bu konuda yeniden tesis edilmesi için kamuoyunun beklentileri doğrultusunda şu soruların cevaplarını en kısa zamanda almak istiyorum

1- Adı geçen siyah Doblo’nun olayda rolü var mıdır? Olay günü oto yıkamacısında neler olmuştur?

2- Çocuğun üzerinde bulunan talaşların yer aldığı metruk bina neden yıkılmıştır? Savcılığın bu bina ile ilgili kararı var mıdır?

3- Trafik kazası yaptığı iddia edilen kişi ya da kişilerin o günkü belediye başkanının yakınları olduğuna ilişkin baba Şaban Vatan suç duyurusunda bulunduğu halde haklarında soruşturma açılmadığı doğru mudur?

4- Şaban Vatan, adı geçen bakanın korumaları tarafından taciz edildiğini iddia etmektedir. Bu durum araştırıldı mı?

5- Çocuğun babası hakkında öz kardeşi tarafından akli dengesi yerinde değil şeklindeki önemli bir iddianın arkasında maddi bir çıkarın olup olmadığı araştırılmış mıdır?

6- İlçedeki kamera kayıtlarının inceleme sonucu nedir? Olaydan hemen sonra yerinden sökülen kameralar var mıdır?

7- Çocuk hastaneye götürüldüğü anda ilk gören doktorun muayene bilgileri kayıt altına alınmış mıdır, saklanmakta mıdır ve tıbben bu kayıtlar ne söylemektedir?

8- Binanın çatısından koşarak atladığı iddia edilen Rabia’nın 4,30 metre genişliğinde olan sundurmayı aşarak ayaklarının üzerine düşmesi fiziken mümkün müdür? Şayet düşmüş ise kafasından darbe almaması nasıl izah edilebilir?”

İlgili Haberler