Saygı Öztürk: “Demirağ’a saldıranlar kimin kahramanı olacak?”

Saygı Öztürk: “Demirağ’a saldıranlar kimin kahramanı olacak?”
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Yavuz Selim Demirağ’a yapılan saldırıyı kaleme aldığı yazısında, CHP Liderine yapılan saldırıyı hatırlatırken, Demirağ'a saldırganlar için “Bakalım onlar kimin kahramanı olacak” ifadelerini kullandı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Yavuz Selim Demirağ’a evinin önünde yapılan saldırıya tepkiler gelmeye devam ediyor.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Demirağ’a yapılan saldırıyı köşesine taşırken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde gerçekleştirilen linç girişimini de hatırlattı.

Saldırıya tepki gösteren Öztürk, “Bakalım onlar kimin kahramanı olacak fotoğraflarıyla göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Saygı Öztürk’ün “Yazar, cezaevine dövülerek gönderiliyor” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, yaşanan olayların “Öldürmeye teşebbüs”, “Genel başkanın hürriyetinin tahdit, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “Kasten yaralama ve hakaret”, “Mala zarar verme”, “Partililerin siyasi haklarının kullanılmasının engellenmesi” suçlarının işlendiğini ve sanıkların hakkında buna göre işlem yapılmasını talep etti. Etti de ne oldu? Hiçbirisi tutuklanmadı. Üstelik birilerinin “Kahramanı” oldular.

Genel Başkana yumruk vuran kişi hakkında, savcı, Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderdiği yazıda şüpheli hakkında “Adli kontrol kararı” uygulanmasını istemiş ve saldırgan serbest kalmıştı.

Yavuz Selim'e saldıranlar eğer yakalanır ve serbest bırakılırlarsa, bakalım onlar kimin kahramanı olacak fotoğraflarıyla göreceğiz.”

NE OLMUŞTU?

Ankara Çubuk’ta yaşanan linç girişiminin ardından Kılıçdaroğlu’na vurduğu görüntülere yansıyan Osman Sarıgün, gözaltına alınıp daha sonra da serbest bırakılmıştı.

Saldırgan, serbest bırakılmasından sonra bazı AKP’li isimler tarafından ‘kahraman’ ilan edilmişti.

İlgili Haberler