Akşener'den Bahçeli'nin Öcalan çıkışına tepki

Akşener'den Bahçeli'nin Öcalan çıkışına tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener'le görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezi'ne geldi. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'ne gelerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le bir araya geldi.

Siyasi gelişmeleri değerlendirerek, yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunacak iki liderin daha sonra ortak bir basın açıklaması yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Öcalan avukatlarıyla görüşmeli" sözlerinin hatırlatılması üzerine Akşener, "Dün bebek katili dediği bugün Öcalan oldu. Sanırım yakında tırnak içinde ‘Sayın Öcalan’ diyecekler" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: "UMARIM DEMİRAĞ KISA SÜREDE SAĞLIĞINA KAVUŞUR"

Görüşmeye dair açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, “Siyaset insanlarının bir araya gelerek çıkış aramaları kadar doğal bir şey yoktur. Türkiye’nin iç ve dış sorunlarını görüştük. Ve son günlerde gazetecilere yönelik saldırıların üzerinden durdu. Son olarak sopalarla dövülen ve ölümle burun buruna gelen Sayın Demirağ’da kısa sürede sağlığına kavuşur” dedi.

AKŞENER: “İMAMOĞLU’NU DESTEKLEYECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu'nun ardından konuşan Akşener,  “Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na ziyareti için teşekkür ediyorum. Malum İstanbul’da bir seçim yenilenmesi var bu konuda kendileri ile görüştü. Sayın Ekrem İmamoğlu’nu dün desteklemiştik bugün de elimizdeki tüm imkanlarla destekleyeceğiz. Ben Cumhur İttifakı’nın büyük bir küçük ortağı ile buradan da seslenmek istiyorum. Hadi milleti ikiye böldünüz de kendiniz bari ara sıra bir araya gelin de hatlar karışmasın" şeklinde konuştu.

İki lider açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

YSK’nın ret kararına ilişkin bir soruya cevap veren Kılıçdaroğlu, “YSK kendisini reddeden bir kurum. Farklı bir kararı beklemek zaten yanlış olurdu” ifadelerini kullandı.

YSK'nın İstanbul kararıyla Ekrem İmamoğlu'na haksızlık yapıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu bu saatten sonra sadece CHP’nin adayı değil 16 milyonun adayıdır. Bu kadar haksızlık karşısında kimse susamaz. Susan da dilsiz şeytandır" dedi.

Binali Yıldırım’ın ‘oylar çalındı’ açıklamasının hatırlatılması üzerine Meral Akşener ise “Dervişin fikri neyse zikri odur” şeklinde konuştu.

AKŞENER: "DÜN BEBEK KATİLİ DEDİĞİ BUGÜN ÖCALAN OLDU"

Bahçeli’nin Öcalan açıklamasına ilişkin bir soruyu Akşener, “Çok ilginç bir savrulma içinde. Dün bebek katili dediği bugün Öcalan oldu. Sanırım yakında tırnak içinde ‘Sayın Öcalan’ diyecekler” Bu savrulmanın MHP’ye oy veren her seçmen açısından değerlendirileceğine inanıyorum. Biz durduğumuz yerdeyiz. Bize “PKK’lı” dediler. Sayın Kılıçdaroğlu’na, Temel Bey’e bana. Bugün Kandille kim ahbap görünüyor. Yeni bir açılımın gündeme geldiğini bizzat Sayın Bahçeli’nin diliyle ortaya konduğunu görüyoruz” şeklinde yanıtladı.

İlgili Haberler