Venezuela'da muhaliflerle hükümet masaya oturdu

Venezuela'da muhaliflerle hükümet masaya oturdu
Ekonomik krizin siyasi krize dönüştüğü Venezuela'da, muhalifler ile hükümetin Oslo'da 'barış görüşmeleri' gerçekleştirdikleri iddia edildi.

Siyasi krizin tırmandığı Venezuela'da Juan Guadio'nun liderliğindeki muhaliflerle, Madoru'yu destekleyen hükümet yetkilileri arasında görüşme sağlandığı iddia edildi. Norveç basınının iddiasına göre, başarısız darbe girişiminin ardından muhalifler ile hükümet temsilcileri 'barış görüşmeleri' için masaya oturdu.

NRK radyo ve televizyonunun isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, görüşmeler ülkenin başkentinde belirlenen gizli bir yerde birkaç gündür devam ediyor.

TARAFLAR, DAHA ÖNCE DE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan, heyetler arasında Oslo'da gerçekleşen görüşmenin ilk olmadığı, taraflar arasında daha önce bir görüşme daha gerçekleştirildiği belirtildi ve görüşmelerin Norveç dışında Küba'da da gerçekleştirildiği iddia edildi.

NRK'ye göre muhalefeti eski milletvekili Gerardo Bylde, eski bakan Fernando Martinez Mottola ve Ulusal Meclis Başkan Vekili Stalin Gonzales yer alırken, hükümeti temsil eden isimler arasında ise Venezüella İletişim Bakanı Jorge Rodriguez ve Miranda bölgesi valisi Hector Rodriguez yer alıyor.

Norveç Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ane Haavardsdatter Lunde ise, AFP'ye yaptığı açıklamada "Norveç'in barış süreci ve diyalog inisiyatiflerine dahil olduğunu doğrulayamayız, ancak yalanlayamayız da" ifadelerini kullandı.