Akşener, "Milliyetçilik bir parti aidiyeti değildir"

Akşener, "Milliyetçilik bir parti aidiyeti değildir"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz salı günü partisinin grup toplantısında milliyetçilikle ilgili yaptığı konuşmasını yeniden paylaştı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün bebek katili Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla görüşme yasağının kaldırıldığını açıklamasının ardından akıllara Devlet Bahçeli'nin "Öcalan avukatlarıyla görüşsün" açıklamaları geldi.

Ülkücü, Milliyetçi camiadan Bahçeli'nin bu çıkışına ve iktidarın hamlesine büyük tepki gelirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz Salı günü yaptığı milliyetçilik açıklamasını hatırlattı.

Partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamayı Twitter hesabından paylaşan Akşener, "Milliyetçilik ne bir parti aidiyetidir, ne de bir damgadır. Milliyetçilik, kendi vatanına, kendi toprağına kazandırmaktır. Milliyetçilik, fikirleri aksiyona dönüştürmekten geçer. Söylemle milliyetçi olunmaz; Mustafa Kemal gibi eylemle milliyetçi olunur" ifadelerini kullandı.

"BAHÇELİ İSTEDİ, AK PARTİ YAPTI"

Öte yandan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da, Bakanlığın Öcalan kararına tepki gösterirken, "Bahçeli istedi, Ak Parti yaptı" değerlendirmesinde bulundu.

Twitter hesabı üzerinden tepkisini dile getiren Türkkan, "Bahçeli istedi, Ak Parti yaptı. İmralı Canisi, bebek katili Öcalan’ın yasağı kalktı" dedi.

İlgili Haberler